Медична сестра Тамара Бількевич із Хорошева 35 років у професії

12 травня відзначається Всесвітній день медичної сестри. Роль медсестер складно переоцінити. На роботі кожна з них – посередниця між лікарем і всіма його пацієнтами. Медсестрами можуть бути тільки люди, здатні співпереживати і співчувати ближнім.
У медичних закладах наших громад трудиться багато медичних сестер, і наші жителі вдячні їм за нелегку й таку необхідну працю.
Сьогодні коротко розповімо про головну медичну сестру КНП «Хорошівський ЦПМСД» Хорошівської селищної ради Тамару Григорівну Бількевич.


Ще в серпні 1987 року тендітна дівчина після закінчення Бердичівського медичного училища вперше як фахівчиня переступила поріг фельдшерського пункту у селі Фасова тоді Володарськ-Волинського району (нині село у складі Новоборівської громади). Тамара Григорівна дуже добре пам’ятає і свої хвилювання, і перших вдячних пацієнтів. Хоча здається, що це було нещодавно, а вже й три з половиною десятки літ промайнуло. Нині вона має дуже серйозний і ґрунтовний досвід за плечима. Пройшла професійний гарт на посаді дільничної медичної сестри, а потім сімейної, працювала в амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Скрізь трудилась на совість. Виконувала свої обов’язки ретельно й професійно. Тому й була призначена ще з 2015 року в новоствореному Володарськ-Волинському Центрі первинної медико-санітарної допомоги старшою медичною сестрою. А вже з 2017 року й по сьогодні працює на посаді головної медичної сестри Хорошівського центру первинної медико-санітарної допомоги.

  • Медиків у моїй родині не було. Але я ще ученицею мріяла про роботу в медицині. Після школи здобула професію і працюю за фахом уже багато років. Ніколи про це не пошкодувала. На якійсь іншій роботі себе навіть не уявляю, – розповідає Тамара Григорівна.
  • Кожен знає, що праця медичної сестри нелегка, дуже відповідальна і потребує самовіддачі. Бо це робота з людьми, переважно з хворими, яких треба підтримати, надати кваліфіковану допомогу, а ще й розрадити, підтримати морально. Але посада головної медичної сестри потребує іще більших зусиль, є ще більш відповідальною й непростою. Як Вам вдається справлятися зі своїми чисельними обов’язками?
  • Так, я відповідаю за роботу всього середнього і молодшого медичного персоналу в нашому закладі, за поставку медикаментів і медичних засобів. Контролюю роботу своїх колег, організовую різні навчання, контролюю проходження курсів підвищення кваліфікації нашими медичними працівниками. На мені – контроль за дотриманням санітарно-гігієнічного режиму в закладі. Робота фельдшерських і фельдшерсько-акушерських пунктів теж у моїй компетенції. Ознайомлюю персонал із різними наказами, які регулюють нашу роботу, й ще багато іншого доводиться виконувати, – ділиться Тамара Григорівна.
    Коли ми поцікавилися у пані Тамари, що в її роботі найважче і що приносить задоволення, то відповідь вийшла одна – люди. Адже працювати з людьми сьогодні дійсно нелегко. У кожного свій характер, своє ставлення до роботи, власне бачення у різних ситуаціях. А головній медсестрі треба з усіма знайти спільну мову, правильно донести інформацію й отримати адекватний зворотній зв’язок. Їй часто доводиться вникати й у певні особисті проблеми колег, підстрахувати їх, допомогти, а іноді й виявити строгість і зробити зауваження. Це живий процес, і всяке буває.
  • Дуже добре працювати в дружному колективі, коли всі один одного підтримують і намагаються зрозуміти, коли всі налаштовані на гарний результат, – це прекрасно. Спілкування з колегами, гуртова результативна праця, взаємопідтримка, ретельність у виконанні обов’язків – це те, що приносить задоволення. Я щодня йду на роботу із радістю в першу чергу тому, що переважна більшість колективу – хороші люди й гарні фахівці, – зізнається пані Тамара.
    Головний лікар Хорошівського ЦПМСД Павло Іванович Стецюк так відгукнувся про героїню нашої розповіді:
  • Тамара Бількевич – дуже хороша фахівчиня й людина, яка має прекрасні організаторські здібності. Вона гарно працює з людьми. У неї висока виконавська дисципліна. Усі посадові обов’язки й доручення керівництва вона виконує завжди вчасно, ретельно й відповідально. Вітаю Тамару Григорівну та всіх медичних сестер із професійним святом. Зичу всім миру й добра.
  • Я теж у переддень нашого свята сердечно вітаю своїх колег – медичних сестер. Хай будуть щасливі, здорові, усміхнені. Хай у родинах та в нашій Україні буде мир, злагода, добробут. Усім дякую за таку нелегку працю, – із приємною усмішкою на вустах сказала Тамара Григорівна.
    Хай же збуваються всі побажання! Перемоги всім і Миру!
    Підготувала Надія Панченко
Прокрутити вгору