Мобільна освітня команда завітала до Хорошівського ліцею №2

У жовтні на Житомирщині в рамках крос-секторального проєкту NGO «In Touch Ukraine Foundation» за підтримки Дитячого фонду ООН – UNICEF стартував проєкт «СПІЛЬНО до навчання», який передбачає проведення зустрічей із дітьми шкільного віку. У рамках проєкту були створені унікальні мобільні освітні команди. Це команди освітніх менторів, які у різних громадах області проводять інтерактивні навчальні заняття для дітей.
Мобільна освітня команда складається з трьох осіб: ментора з протимінної безпеки, психолога та вчителя. Вони мають фахову освіту і володіють найсучаснішими неформальними методами та засобами навчання, можуть простими словами пояснити складні й важливі речі.
13 січня до Хорошівського ліцею №2 Хорошівської ОТГ завітала така мобільна освітня команда In Touch Ukraine Foundation.


Ментори провели цікаві тренінги для ліцеїстів. Перша локація була присвячена мінній безпеці. Ментори проінформували про найпоширеніші види мін, розповіли про мінні поля та їх маркування. На закріплення цього матеріалу були загадки з мінної безпеки. Наступна локація «Цікава історія» про визначних постатей з історії України. Учні не тільки прослухали цікавий лекційний матеріал про визначні постаті в історії України, але й могли закріпити знання під час гри «Вгадай історичну постать».
Усі учасники зустрічей із мобільною освітньою командою отримали подарунки: буклети із завданнями з навчання мінної безпеки. А ще ментори подарували ліцею: дидактичний матеріал «Загадки на тему мінної небезпеки», наочні плакати для інформування учнів.
Приїзд мобільної освітньої команди до ліцею – це можливість залучити учнів до цікавого інтерактивного навчання. Зустрічі менторів з ліцеїстами плануються й надалі.
Катерина Молодиченко,

Прокрутити вгору