Надзвичайні події за тиждень

Житель Нової Борової пограбував бабусю у Топорищах

Як повідомляє відділ комунікації поліції Житомирскої області, надвечір 6 лютого в оселі 85-річної жительки Топорищ Хорошівської громади.
Поліцейські Хорошівського сектору реагування відділення поліції №4 Житомирського райуправління застали у будинку заявницю із родичами. Бабуся розповіла, що годину тому в її двері постукали. Коли відчинила, побачила незнайомця, який питав про алкоголь. Пенсіонерка відмовила і замкнула двері. За якийсь час візитер повернувся. Він був агресивний, стусанами вимагав віддати йому цінності. Аби врятуватись, господиня винесла йому 1800 гривень. Той забрав гроші й пішов.
Поліцейські розпочали пошуки. Знайшли зловмисника на зупинці громадського транспорту.
«Заявниця упізнала кривдника. Ми його передали колегам зі слідчо-оперативної групи», – розповів патрульний поліцейський Даніель Наку.
Чоловіка затримали. Він житель Нової Борової, який і раніше притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжку та незаконні оборудки з наркотиками.
Йде слідство.
За чинним законодавством пограбування, скоєне у військовий час, карається позбавленням волі на строк від 7 до 10 років.
Підготувала Світлана Федоренко

У Хорошеві у власному будинку від пожежі загинув чоловік


Головне управління Державної служби надзвичайних ситуацій на своєму сайті опублікувало повідомлення про пожежу в Хорошеві 6 лютого.
Наші журналісти попередньо вже знали про цю подію.
До Служби порятунку «101» після 17-ї години надійшов дзвінок про пожежу в житловому будинку по вулиці Героїв України. Про це рятувальників сповістили друзі власниці оселі. Жінка перебуває за кордоном і попросила свою подругу перевірити дім, адже чоловік власниці не виходив на зв’язок. Коли подруга зі своїм чоловіком прийшли до будинку, то вони помітили дим у вікні та сліди обвуглення на віконній рамі.
Вогнеборці, які прибули до місця виклику, застосували апарати на стисненому повітрі для захисту органів дихання та зору, адже всередині було густе задимлення. Вікна та двері були зачинені. У кімнаті на місці згорілого ліжка вони виявили тіло 69-річного господаря.
Трохи більше години знадобилося вогнеборцям для ліквідації пожежі. Полум’ям знищено речі домашнього вжитку в кімнаті та пошкоджено облицювання стін і стелі. Подальшого розповсюдження вогню рятувальники не допустили.
Фахівці встановлюють причину займання.
Підготовлено за інформацією ГУ ДСНС України у Житомирській області

ДТП в Топорищах: удар, спалах, загибель

Смертельна аварія на автошляху Виступовичі – Могилів-Подільський, у с. Топорище сталася 6 лютого.
Нацполіція інформує, що близько 23:40 водій автомобіля ВАЗ, рухаючись у напрямку м. Житомира, не врахував дорожні обставини та наїхав на бетонну секцію у місці, де ведуться ремонтні роботи. Від удару автомобіль спалахнув та вигорів вщент.
На місці події працювала слідчо-оперативна група відділення поліції та працівники ДСНС.
Водій транспортного засобу загинув. Тіло направили для проведення судово-медичної експертизи. Особу загиблого встановили, це місцевий житель 1988 року народження.
За інформацією ГУ нацполіції в Житомирській області

Загибель на коліях

У с. Топорище 8 лютого на 46 кілометрі залізничного шляху Житомир-Коростень близько 19:25 пасажирський потяг сполученням «Дніпро-Львів» смертельно травмував чоловіка, який знаходився на залізничних коліях. Поліцейські встановили, що загиблий – 41-річний житель с. Галинівки . Досудове розслідування розпочато за ч. 3 ст. 276 (Порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту) ККУ.

За інформацією ГУ нацполіції в Житомирській області


Прокрутити вгору