Народний хор української пісні Хорошівського БК здобув третє місце на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі імені Івана Сльоти

Упродовж багатьох років народний хор української пісні Хорошівського будинку культури упевнено перемагає на конкурсах і фестивалях різних рівнів. Нещодавно цей уславлений колектив узяв участь у п’ятому (онлайн) Всеукраїнському фестивалі-конкурсі народного хорового мистецтва імені Івана Сльоти «А льон цвіте».

Започаткувала цей фестиваль-конкурс у 2016 році дружина Івана Сльоти, заслужена артистка України Валентина Бартош-Сльота. Відбувається він раз на два роки. Цьогоріч у ньому взяли участь 42 учасники з різних областей та міст України.

Серед вокально-хорових колективів змагалися 22 учасники. У номінації «народний хор» колектив хору народної пісні Хорошівського будинку культури під керівництвом Любові Пастушенко здобув третє місце. Це досить висока оцінка виконавської майстерності колективу.
Хор виконував два твори. Один із них – пісня «Тече вода в синє море» на слова Тараса Шевченка -виконувалася вперше з того часу, як вона була покладена на музику композитором Іваном Сльотою.
Пишаємося нашими артистами. Зичимо нових звершень.
Підготувала Надія Панченко

Прокрутити вгору