Залишайтеся з «Прапором»!

Закінчується перше півріччя 2024 року. Багато наших читачів оформили передплату лише на цей період. Нагадуємо всім, що ви можете її продовжити на друге півріччя поточного року за пільговим індексом 76260, тоді на півріччя вона коштуватиме всього 225 гривень, якщо оформляти будете через сайт «Укрпошти». У цьому вам допоможе редакція газети. Звертайтеся. А якщо оформлятимете у листоноші чи у відділенні пошти, то буде на 14 гривень дорожче. Але цю пільгову передплату можна оформити лише до 27 червня!

Можна передплатити й на менший період – на місяць, кілька місяців, на квартал та й на півріччя за звичайним індексом – 61330. На місяць це коштуватиме 43 + 15 (за оформлення передплати) = 58 (грн), на квартал – 129 +15 =144 (грн); на півріччя 258+15 = 273 (грн). Але якщо оформляти через сайт Укрпошти, то передплата на будь-який період буде на 14 гривень дешевше.

Шановні наші читачі, ми розуміємо, що не дуже хочеться отримувати газету із запізненням, тому що її так погано доставляє Укрпошта – у середу наступного тижня чи в четвер. А останні чотири тижні навіть ті, кому газета приходила у п’ятницю, отримують її із запізненням, бо в сортувальному цеху (як пояснюють нам працівники обласної дирекції Укрпошти) не вистачає працівників. Тому вони не встигають посортувати періодику, і газета замість п’ятниці приходить до великих відділень, де є листоноші, у суботу. А ті села, куди пересувне відділення приходить у п’ятницю, то вони вже отримують нашу газету аж через тиждень! Ну, це ще один спосіб знищення Укрпоштою нашого видання!

Ніхто з нас не міг уявити, що будемо так довго перебувати в умовах воєнного стану в країні, у постійній небезпеці обстрілів навіть на умовно мирних територіях, у безкінечних молитвах за Перемогу над страшним ворогом, у постійній жалобі за загиблими захисниками України та мирними жителями.

За глобальною проблемою – війною – ми не бачимо трохи дрібніших бід, які теж підкошують і кожного, й кожну окремо, й суспільство в цілому. Особливо болючою на сьогодні вважаємо загрозу зникнення локальної преси і маленьких редакцій-видавців. Ми про це кажемо на всіх владних рівнях, проте нас або не чують, або не реагують на наші звернення й застереження.

Локальна преса, а серед таких видань і наш «Прапор», на місцевому рівні забезпечує право громадян на інформацію. Газета приходить у домівки жителів наших громад із новинами, порадами, корисною інформацією. Проте упродовж останніх років ландшафт місцевої преси на теренах нашої області, як і в інших регіонах, на жаль, суттєво збіднів: перестали виходити чимало обласних і колишніх районних газет.

Доставка по селах не витримує ніякої критики. Люди нас не передплачують перш за все через погану роботу служби доставки.
Газета «Прапор» уже впродовж 92-х років працює для жителів наших громад. Часопис певною мірою координує й бере активну участь у волонтерському русі, заходах із підтримки ЗСУ, працює з переселенцями, публікує широку інформацію про наших загиблих Героїв-Захисників, аби слова «Герої не вмирають!» були правдивими.
На безоплатній основі в нашому часописі та на його цифрових платформах – на сайті й сторінках у соціальних мережах – висвітлюється діяльність волонтерів, робота установ і закладів у воєнний період, публікується соціальна реклама, важлива інформація від Міністерства оборони України, СБУ, поліції, ЗСУ, Національного банку, Пенсійного фонду, Міністерства соціальної політики, інших державних органів та установ – усе те, що необхідно донести до відома людей у цей надскладний для держави і громад час.

Зараз у групі «Газета Прапор» у мережі «Фейсбук» понад 8 тисяч учасників, а на сайті нас читають понад 30 тисяч користувачів. Це потужний інформаційний ресурс, який теж служить нашим землякам.
Проте в нинішніх умовах редакція працює у збиток: доходи майже відсутні, а витрати на мінімальну оплату праці, папір, друк, доставку газети, транспортні, енергоносії і т. д. зростають. Працівники редакції у значній мірі трудяться на волонтерських засадах, створюючи газету і наповнюючи її цифрові платформи, періодично – взагалі безоплатно.

Газета й наші інтернет-майданчики потрібні людям. Але для того, щоб вони жили і працювали, у першу чергу необхідно, аби люди розуміли, що необхідно обов’язково передплатити газету у кожен дім. Окрім поштових послуг, дуже дорогими на сьогодні є друк і газетний папір. Тому всі кошти від передплати йдуть саме на це.
Малесенький колектив редакції робить усе можливе, аби зберегти газету та створені ним цифрові інформаційні ресурси. Виживає редакція лише за кошти, що надходять від реклами й вітань, різних оголошень тощо.

Тому сьогодні просто обов’язком кожної свідомої людини є передплата своєї рідної газети. Тільки так її можна врятувати в сучасних умовах.
Передплата на наш часопис ніколи не припиняється. Якщо хтось забув чи не встиг виписати часопис на півріччя, то може це зробити з липня, серпня і т. д. А журналісти докладатимуть максимум зусиль і хисту, аби усі інформаційні платформи були цікавими, корисними, несли актуальну цінну інформацію в кожну оселю.

Передплата «Прапора» – внесок у Перемогу в інформаційній війні з ворогом, підтримка захисників і волонтерського руху, внесок у розвиток громад, у забезпечення права людей на інформацію.
Передплати свою рідну газету і допоможи їй вижити й розвиватися, бути корисною для своєї громади, для України!
З повагою – Галина Мінялук

Прокрутити вгору