Наш загиблий Герой-захисник Володимир Шеремета нагороджений посмертно орденом «За мужність» ІІІ ступеня

Війна своїми гострими пазурами роздирає тіла і душі українців. Ми платимо у цій запеклій боротьбі за волю і незалежність надто високу ціну – життями й здоров’ям наших захисників, а також життями й здоров’ям наших мирних жителів. У кожну українську родину прийшла війна. Але найбільшого горя і випробувань зазнають ті, хто втрачає на війні своїх найдорожчих: синів і доньок, чоловіків, дружин, батьків.

Проте усвідомлення того, що близька людина загинула за високі ідеали свободи й незалежності України допомагає пережити й прийняти біль утрат.

Ми всі в неоплатному боргу перед загиблими захисниками й їхніми родинами. І гасло «Герої не вмирають!» має стати звичним у щоденному житті й неухильно виконуватися. Ми маємо завжди пам’ятати тих, хто за нашу свободу віддав найдорожче. І дуже важливо, аби збереження пам’яті про загиблих і уславлення їхнього подвигу було серед важливих завдань держави.

Прес служба Житомирської районної державної адміністрації повідомила, що 17 серпня відбулася церемонія вручення державних нагород сім’ям полеглих захисників, які проживали в Житомирському районі.

Представники районної влади та підрозділів ЗСУ зібрали родичів загиблих захисників, аби вручити їм державні нагороди.

«За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, самовіддане служіння українському народові шестеро Героїв нагороджено орденами «За мужність» III ступеня (посмертно). Це воїни десантно-штурмових військ Збройних Сил України» – йдеться у повідомленні прес служби Житомирської РДА.

Нагородою відзначили і подвиг нашого воїна-земляка із села Рудня-Фасова Фасівського старостинського округу Новоборівської територіальної громади Володимира Шеремети. Орден отримала донька загиблого захисника України –Тетяна.

На церемонії вручення нагород сім’ям загиблих була присутня і староста Фасівського округу Валентина Маркевич.

Вклоняємося пам’яті нашого Героя. Не забудемо й не пробачимо ворогу безневинно пролитої крові українського народу. Пам’ять про Героїв, для яких Україна була над усе, навіки залишиться в серцях вдячних земляків.

Підготувала Світлана Федоренко

Фото з офіційного сайту Житомирської РДА

Прокрутити вгору