Наш земляк, бойовий медик Володимир Кіндрат нагороджений відзнакою «Золотий хрест»

Війна завжди ставить перед людством складні виклики і вимагає відваги та самопожертви від тих, хто вирішує стати на захист своєї країни. У цей час, коли Україна веде самовіддану боротьбу за свою незалежність, нагородження бійця за його сміливість та відвагу стає символом визнання геройства. Сьогодні ми хочемо розповісти про одного такого Героя, який отримав відзнаку за свою вагому участь у російсько-українській війні.


Звати його Володимир Кіндрат. Народився він на Київщині, де вчився, а потім близько вісімнадцяти років працював оперуповноваженим міліції. Далі доля його звела з нашою землячкою Вікторією. У результаті романтичних стосунків вони разом залишилися жити в Хорошеві. Зараз спільно виховують трьох дітей.


Початок повномасштабної війни у лютому 2022-го року докорінно змінив життя родини Володимира. Він став бійцем Збройних сил України на позивний «Док», а його Вікторія стала відомою на наших теренах волонтеркою (про неї та її роботу ми нещодавно писали на сторінках нашої газети).


Так він вступив у лави Першої Окремої Бригади Спеціального Призначення імені Івана Богуна, де спочатку був стрільцем-санітаром, а пізніше його призначили бойовим медиком взводу. Бригада спочатку звільняла північні рубежі України, а вже потім була направлена на її східну частину.
В обов’язки Володимира входить надання первинної медичної допомоги побратимам безпосередньо на полі бою та евакуація поранених. Рахунок урятованих бійців іде на десятки, тому що бригада брала участь у боях на найгарячіших напрямках: Бахмут, Залізне, Кліщіївка та інші… За сумлінне виконання обов’язків Володимир неодноразово отримував відзнаки: подяки, грамоти, інші заохочення.


За героїчний вчинок, пов’язаний із ризиком для життя під час участі у бойових діях, наказом Головнокомандувача Збройних сил України, у червні цього року він був нагороджений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних сил України «Золотий хрест».
Ця відзнака стала не тільки визнанням Володимира Кіндрата як Героя, але і символом вдячності всього українського народу за його відвагу та безсмертну любов до рідної землі. Історія його життя є прикладом того, як звичайні люди можуть стати надзвичайними героями в найважчі моменти для країни.
Нехай ця розповідь буде щирою подякою від усіх нас за мужність і силу духу українських захисників.
Артем Поліщук

Прокрутити вгору