36-річний житель Хорошева поранив ногу вогнепальною зброєю

23 березня уночі до поліції надійшло повідомлення про надання медичної допомоги 36-річному жителю селища. Лікарі діагностували у чоловіка вогнепальне поранення ноги, яке, за його словами, він собі спричинив сам. Інформацію про необережність власника зареєстрованої зброї наразі поліцейські перевіряють у рамках відкритого кримінального провадження.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області © Головне управління Національної поліції в Житомирській області: https://zt.npu.gov.ua/news/novini-z-rajoniv/policzejski-rozsliduyut-obstavini-poranennya-zhitelya-xorosheva-230321/

Повідомлення надійшло після півночі від медиків, до яких за допомогою звернувся поранений.

Під час перевірки повідомлення чоловік розповів поліцейським, що чистив свій карабін, а в якийсь момент відволікся на інше і втратив пильність, у результаті чого отримав поранення ноги.

За цим фактом поліцейські розпочали розслідування та перевіряють свідчення потерпілого.

– Зброю наразі вилучено для проведення дослідження, а також вирішення питання щодо доцільності подальшого користування нею потерпілим, – прокоментував подію начальник Хорошівського відділення поліції №4 Микола Заречний.

Відтак поліцейські звертаються до жителів області-власників зареєстрованої зброї з нагадуванням про встановлені правила її зберігання, перевезення та користування.

Зброя, бойові припаси до неї, основні частини зброї, пристрої та патрони до них, що належать громадянам, мають зберігатися в металевих ящиках, сейфах, спеціально виготовлених для зберігання зброї, за місцем їх постійного проживання або в місцях тимчасового перебування власників (дачних будинках тощо), про що повідомляються органи поліції. При цьому зброя, пристрої мають бути в розрядженому стані. Під час перенесення або перевезення вогнепальна, пневматична зброя має бути у розрядженому стані та знаходитися у спеціальному чохлі, кейсі, футлярі тощо.

Прокрутити вгору