Переселенці могли особисто запитати про все важливе у представників влади

У приміщенні редакції газети «Прапор» відбулася зустріч за підсумками анкетування внутрішньо переміщених осіб Хорошівської громади з представниками Хорошівської селищної ради, управління соціального захисту селищної ради, служби зайнятості, Хорошівського РТЦК та СП і Центру первинної медико-санітарної допомоги.


У рамках мініпроєкту «Ближче знайомство на користь усім», який реалізує колектив редакції газети «Прапор» від ГС «Українська Асоціація Медіа Бізнесу» за фінансування Європейського Союзу, було проведене опитування ВПО, які проживають на території Хорошівської громади, про те, які проблеми їх найбільше турбують, якої допомоги вони потребують на даний час, які питання виникають тощо.

Найбільше їх турбує те, що вони проживають в орендованому житлі. Люди, які мали власне житло, тяжко приймають те, що живуть у чужих квартирах і будинках. Але з тимчасовим житлом проблема в громаді вирішена. Людей турбує проблема працевлаштування, підірване здоров’я, дехто хоче більше дров для опалення житла в холодну пору року. Були висловлені також потреби в побутовій техніці, інших речах.
Щодо побажань, то переселенці із сільської місцевості хотіли б більше розваг для дітей, хочуть більше гуманітарної допомоги. Цінують увагу до них від влади, громадських організацій, активних громадян.


За підсумками аналізу анкет колектив «Прапора» підготував зустріч внутрішньо переміщених осіб та представників влади.
Виступили з актуальною інформацією для ВПО секретар Хорошівської селищної ради Лариса Головач, начальниця управління соціального захисту селищної ради Ольга Кучер, начальниця місцевого підрозділу служби зайнятості Оксана Альбрехт, представниця Хорошівського відділення РТЦК та СП Світлана Свистанюк, головна лікарка Хорошівського ЦПМСД Ілона Бондарчук. Вони розповіли про усі послуги, які надаються, й можливості, якими можуть скористатися переселенці. Надали корисні контакти. Відповіли на абсолютно всі поставлені запитання.
Учасники зустрічі дякували за можливість особисто поспілкуватися з представниками влади й отримати важливу інформацію.


Переселенка Юлія Солоха: «Щиро дякую організаторам за таку зустріч. Я отримала відповіді на запитання, які мене турбували. Подібні заходи дуже потрібні».
Артем Поліщук
Публікація підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є виключно відповідальністю ТОВ «ІЦ РГ «Прапор»» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу

Прокрутити вгору