Потужні генератори від естонських друзів

Третього січня на базі Новоборівської ОТГ відбулась зустріч голів Новоборівської, Хорошівської, Олевської, Лугинської, Семенівської, Білокоровицької, Овруцької та Гладковицької громад із представниками делегації із Естонії. Ця країна одна з перших відгукнулась на заклик Президента України Володимира Зеленського до іноземних держав щодо допомоги у відновленні України та обрала Житомирську область.
До складу делегації увійшов особисто мер міста Таллінна Міхаїл Килварт, віцемер Танель Кійк, радник мера Ерккі-Ало Кірде, представник преси Ян-Йоонас Кіммедь. Підтримати представників громад приїхав народний депутат України Арсеній Пушкаренко.
Гості в Новій Боровій відвідали амбулаторію загальної практики та сімейної медицини, Центр надання адміністративних послуг, Центр розвитку дитини «Сонечко», ліцей, інклюзивно-ресурсний центр та краєзнавчий музей.

Зустріч завершилась передачею громадам 17 генераторів, які забезпечуватимуть безперебійну роботу об’єктів критичної інфраструктури та «Пунктів незламності». Це черговий етап допомоги від Естонії для громад Житомирщини. Раніше були передані автобуси, серед яких по одному дісталось Хорошівській і Новоборівській громадам. Естонія будує також дитячий садок в Овручі та зруйнований окупантами міст у Малинській громаді.
На 2023 рік Естонський парламент затвердив Бюджет, у якому закладено 10 млн євро на відбудову інфраструктури Житомирської області. Тож співробітництво і допомога має продовжитись.
Артем Поліщук

Прокрутити вгору