Про оперативну обстановку в Хорошівській, Новоборівській та Іршанській громадах станом на 16 березня

Шановні земляки, вітаємо. Сьогодні середа, 16 березня. 21-й день запеклої Вітчизняної визвольної війни з російськими окупантами-ординцями.

Повідомляємо для тих, хто ще не знає, що ми постійно моніторимо ситуацію по Хорошівській, Новоборівській та Іршанській ТГ, а також інших сусідніх громадах, слідкуємо за ситуацією в Житомирському районі, в області й загалом в Україні. Розміщуємо оперативну інформацію як на нашому сайті https://zvisno.news/ , так і в  групі Газета «Прапор» у мережі «Фейсбук» https://www.facebook.com/groups/1438165276253946.

Нещодавно ми відкрили сторінку в мережі «Інстаграм» https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.instagram.com%2Fp%2FCasEjrLKDjN%2F%3Futm_medium%3Dcopy_link%26fbclid%3DIwAR1KCxAXjQtlbJnLmOZLKvOOeJhJ9nQZl2MGAw63QKiEfm6QZL3NkddgeVw&h=AT10aFVoh7E8eWU7eOJk3f2yiN7fsOwRpNTZnuqx5wUdgmAlMlkSUMs-m4i7GRpJKfF7iMIqzFw9wMJuruGnln1qCM79MysTSSEs0fDKm32w0izTbC6x2Hj9OB7UrJ6J2Kpz7w

та портал у мережі «Телеграм» https://t.me/gazeta_prapor

На всі ці ресурси можна підписатися і постійно отримувати оперативну інформацію по нашому регіону.

Майже щодня ми записуємо відеозвернення Хорошівського селищного голови Володимира Столярчука. Він розповідає про оперативну ситуацію в громаді й озвучує проблемні питання.

Ми тримаємо зв’язок із Новоборівською та Іршанською селищними радами і територіальними громадами, старостинськими округами. Розміщуємо їхню оперативну інформацію на своїх ресурсах.

Сьогодні Хорошівський селищний голова дуже зайнятий, тому відео не пишемо. Розповідаємо коротко про те, що зібрали самі по оперативних службах.

За інформацією начальника відділення поліції у Хорошеві – ситуація спокійна, контрольована, стабільна. Поліцейські на цілодобових патрулюваннях. Всі порушення відслідковуються і присікаються. Поліцейські ще раз нам усім нагадують про необхідність відключення освітлення та затемнення вікон у темну пору доби. Закликаємо жителів і переселенців виконувати цю вимогу. Від цього залежить наша безпека!

Начальник відділення Державної служби з надзвичайних ситуацій (пожежні) повідомив, що на території наших громад упродовж минулої доби було спокійно.

АЛЕ! Почалася весна. І знову починається велика біда, яку несуть самі наші мешканці – це випалювання сухої трави! Дорогі співвітчизники, невже ви не розумієте, що цього не можна робити навіть у мирний час, а тим більше у воєнний! Той, хто таке робить – ЗЛОЧИНЕЦЬ! Подумайте, будь ласка, і відмовтеся від цих нерозумних дій!

Наші військові повідомили нам, що цілодобово несуть службу, виконують сумлінно свої обов’язки. Просять усіх нас бути обачними, розумними, обережними, не забувати, що в країні війна.

Рота територіальної оборони постійно на посту. Всі чітко виконують свої обов’язки і захищають нас.

Працівники пункту збору гуманітарної допомоги у Хорошеві дуже вдячні усім, хто відгукується й допомагає. На сьогодні достатньо є картоплі і консервації. Поки що приносить цього не треба.

Проте необхідні крупи, вермішель, яйця, сало, м’ясо, цукор, борошно, часник, цибуля а також засоби гігієни. Якщо хтось зможе допомогти саме цим – просимо.

Новоборівський селищний голова Григорій Рудюк у телефонній розмові проінформував: «У нас станом на сьогодні все спокійно, Ситуація стабільна і контрольована. Відправляємо дітей у більш безпечні місця».

Детальніше про це розповіла начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Новоборівської селищної ради Людмила Прищепа: «Ми відправили три маршрутки по 18 людей – це мамочки з дітками – до кордону з Польщею. Вони вже в повній безпеці. А ще, завдячуючи колишній жительці нашої громади, яка мешкає в Німеччині, автобус із 47-ми нашими дітками та мамами відправився також до Польщі. Частина із цих людей уже в Польщі – частина в Німеччині. Ми вдячні усім за допомогу і підтримку», – сказала вона.

Тетяна Корнійчук – директорка Новоборівського будинку культури розповіла: «У нас створений цілий штаб, який займається різною гуманітарною допомогою біженцям, нашим родинам, ветеранам бойових дій, ЗСУ; підтримуємо територіальну оборону, плетемо маскувальні сітки. Робимо все, аби наблизити Перемогу».

Щодо ситуації в Іршанській ТГ – маємо оперативну інформацію на сайті селищної ради : «На території Іршанської громади минула доба пройшла відносно спокійно. Керівництво громади та всі структурні підрозділи працюють в штатному режимі».

Надаємо посилання на електронні інформаційні ресурси наших громад.

Іршанська громада: https://irshanska-gromada.gov.ua/ ,

https://www.facebook.com/irshanskaOTG

Новоборівська громада : https://novoborivska-romada.gov.ua/news/1645729046/      https://www.facebook.com/novoborivskaOTG

Хорошівська громада:  https://horoshihv-rada.gov.ua/

https://www.facebook.com/horoshivskaOTG

Звертаємося до всіх наших читачів із проханням довіряти лише офіційним та перевіреним джерелам інформації. Окрім запеклої війни на землі та в повітрі, наші вороги проводять дуже небезпечну атаку на наш емоційний стан, наші нерви, розум, психіку. Тому будьте уважні, обачні, розвивайте критичне мислення.

Проте, як би наш ворог не старався – Перемога буде за нами!

Підготувала Галина Мінялук

Прокрутити вгору