П’ятикласник Хорошівського ліцею №1 Валентин Чепель переміг в обласному конкурсі «Творчі канікули»

Кажуть, що діти — це квіти життя. Саме вони силою посмішки, щирістю серця та умінням радіти заряджають усіх навколо неймовірною енергетикою, навчають довіряти людям і вірити у краще: у мрію, добро, безкорисливу любов… Тому в ці прохолодні осінні дні знову згадуємо про них. І з нагоди Всесвітнього дня дитини хочемо розповісти вам про ще одного обдарованого хлопчика, учня 5-В класу Хорошівського ліцею №1 Валентина Чепеля.


Нещодавно у нашій газеті було опубліковано його оповідання під назвою «Ми обов’язково переможемо». Річ у тім, що цей твір отримав схвальні відгуки не лише серед читачів «Прапора», a й був оцінений як найкраща робота серед учасників обласного літературного конкурсу «Творчі канікули».

Той, хто читав цей щирий, по-дорослому мудрий витвір талановитого десятирічного хлопчика, зрозумів, що сама дитина не в змозі у такому віці опанувати усі правила граматики. Тому хлопчина змушений був звернутися до мами, місцевої письменниці Марії Чепель, яка, власне, і редагувала текст.


Ця перемога не є першою у житті Валентина. Попереднього року учень посів друге місце в обласному конкурсі імені Петра Яцика, а також показав високий рівень знань після закінчення 4-го класу ліцею та 2-го класу місцевої музичної школи.
Ось як відгукується про свого колишнього вихованця вчителька початкових класів Наталія Шер:
— Валентин має задатки до вивчення всіх предметів. Організований, вихований, старанний, багато читає, має добре розвинене мовлення, уміє чітко сформулювати свою думку. У нього багато друзів.
Батьки хлопчика розповідають, що Валентин є доброю дитиною: допомагає по господарству, любить тварин і піклується про них. У вільний час грає на акордеоні та залюбки складає лего. Дуже допитливий: йому хочеться знати про все.
Тож побажаймо Валентину й усім дітям України нових звершень, мирного неба і по-справжньому щасливого дитинства.

Світлана Федоренко

Прокрутити вгору