Реалії війни: дехто із бійців загинув на фронті, так і не дізнавшись, що нагороджений орденом

Ми розповідали в «Прапорі» й тут на сайті про те, що наш загиблий земляк старший сержант Володимир Шеремета посмертно удостоєний високої державної нагороди – ордена «За мужність» ІІІ ступеня. Нагороду вручили в Житомирській обласній військовій адміністрації представникам родини.

Проте тим же Указом №214/2022 від 5 квітня цього року нагороджені також орденом «За мужність» ІІІ ступеня наші земляки, воїни-захисники Ігор Володимирович Кобас, Дмитро Ігорович Соловов, Дмитро В’ячеславович Троценко.

Усі згадані військові ЗСУ – жителі Новоборівської територіальної громади.

Дмитро Соловов загинув 25 травня на Харківщині. Не відомо, чи знав він про цю свою нагороду. Близькі стверджують, що не знав.

Микола Борисович Орехівський із Суховолі Хорошівської громади  – воїн ЗСУ, який перший із наших земляків загинув у російсько-українській війні після повномасштабного вторгнення. Він посмертно удостоєний ордена «За мужність» ІІІ ступеня Указом Президента України №320 від 7 травня 2022 року.

Ще один наш загиблий у війні за Україну земляк Дмитро Романович Войтюк із Будо-Рижан Хорошівської громади також нагороджений посмертно орденом «За мужність» ІІІ ступеня Указом Президента України №460 від 30 червня 2022 року.

Дякуємо і живим Героям, і загиблим за подвиг в ім’я України!

Хай Господь береже усіх наших захисників і захисниць і поверне додому живими й неушкодженими.

Підготувала Надія Панченко

Прокрутити вгору