Що має знати пересічний споживач інформації про журналістські стандарти

Сучасні люди, які проживають у більш-менш цивілізованому суспільстві, постійно перебувають у дуже насиченому інформаційному просторі. Новини, події, різна інформація надходить із друкованих джерел, радіо, телебачення, інтернет ресурсів, соціальних мереж, навіть від оточуючих людей. І для того, аби в цьому морі не загубитися і користуватися дуже надійними критеріями у виборі й оцінці інформації, необхідно знати в першу чергу про такі підвалини будь-яких якісних і професійних матеріалів, як журналістські стандарти.

Баланс думок, точок зору

Кожен журналіст, готуючи матеріал до оприлюднення на будь-якій платформі, має дотримуватися дуже важливої вимоги – балансу думок і точок зору. Цей стандарт вимагає висвітлювати подію чи певний конфлікт з різних сторін. А журналіст має зберігати безсторонність, тобто, не підтримувати котрусь із висловлених думок чи точок зору. Під час висвітлення конфлікту треба показати бачення усіх сторін, відобразити їхні позиції. А журналіст має бути неупередженим. Жодній стороні не може бути ніяких переваг. Якщо сталося так, що котрась із сторін не захотіла висловлюватися, то в матеріалі має бути про це повідомлено. І коли представники(-ці) даної сторони пізніше виявлять бажання висловитися – їм обов’язково має бути надана така можливість. Важливо також, аби рівень представництва різних сторін мав бути приблизно однаковим.

Достовірність

Дуже важливою достовірність є завжди, особливо зараз, у період війни. Тому наголошуємо, що треба отримувати інформацію з перевірених і достовірних джерел. А також довіряти лише тим медіа, які мають авторитет і мають довіру у суспільстві. На жаль, люди часто користуються ненадійними джерелами інформації: невідомими або новоствореними акаунтами в соціальних мережах або ж ненадійними чи анонімними джерелами. Це небезпечно не лише з точки зору неправдивості інформації, але може загрожувати навіть життю і здоров’ю користувач-а(-ки).  Матеріали, які посилаються на такі джерела, обов’язково потребують ретельної перевірки.

Інститут масової інформації радить: «Користуючись соцмережами як джерелами інформації, потрібно перевіряти, чи дійсно той, хто написав пост, є тим, за кого себе видає. Якщо ви берете інформацію із соцмережі, обов’язково додайте до новини скріншот такої інформації і поставте посилання на першоджерело».

Перевірка джерел інформації є одним з першочергових завдань журналіста. Інформація, яку журналіст оприлюднює, має бути перевіреною і достовірною.

Відокремлення фактів від коментарів

У журналістських матеріалах мають бути обов’язково відокремлені факти про якусь подію, явище тощо від думок учасників цих подій, а також оцінок експертів. Журналіст має виступати лише як спостерігач.  Має бути обов’язково зазначено авторів кожної висловленої думки.

У новинах неприпустимі оціночні судження. У будь якому випадку, споживачі інформації мають чітко бачити, де саме є факти, а де суб’єктивні думки щодо описаних подій чи фактів.

Точність

Цей стандарт вимагає від журналістів того, що будь-який повідомлений факт відповідає дійсності, а всі думки передаються точно, у поєднанні із контекстом.

Засоби масової інформації мають поширювати лише правдиву інформацію. Якщо журналіст допустив помилку в тексті, то неправдива інформація має бути спростована.

Цитати мають бути точними і правильно передавати думку їх автора.

Повнота інформації

У новинах обов’язково мають бути відповіді на запитання: що?, де?, коли? як?. Якщо подається думка експерта, то ця людина має бути незалежною, неупередженою. Будь-яка тема потребує максимально повного набору фактів і думок.

Оперативність

Інформація має якомога швидше потрапляти до споживача, проте мають бути дотримані всі інші стандарти. Якщо журналісти не змогли з певних причин чи перевірити якісь факти, чи зібрати більш повну інформацію, то про це має бути поінформований споживач. Оперативність не може бути виправдана, коли порушується стандарт точності інформації. Оприлюднювати можна лише ті факти, які вже є перевіреними.

Сподіваємося, що викладене вище допоможе нашим читачам виробити навички критичного сприйняття інформації, яку вони повсякчас споживають і сприятимуть відмові від недобросовісної, неперевіреної інформації, допоможуть у відборі якісних журналістських продуктів, яким можна довіряти.

Публікація підготовлена в рамках проєкту «Разом Краще» ГО «Інститут Креативних Інновацій» та Асоціації професійних журналістів та рекламістів Житомирщини в рамках програми Чорноморського фонду регіонального співробітництва за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є виключною відповідальністю автора та ГО і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.

Підготувала Світлана Федоренко

Прокрутити вгору