Світлана Майстренко: «Ми завжди працюємо в екстремальних умовах»

Про роботу Служби екстреної медичної допомоги на території громад колишнього Хорошівського району розмовляємо з очільницею відділення цієї служби старшим фельдшером Світланою Майстренко:

Колектив Хорошівської екстреної медичної допомоги
  • Наше відділення у Хорошеві – це пункт постійного базування бригад екстреної медичної допомоги Хорошівського району Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Житомирської обласної ради. Так воно називається із 2013 року за результатом реформування служби. До складу нашого відділення входить ще два пункти тимчасового базування бригад: в Іршанську та Новій Боровій.
Бригада швидкої допомоги з Іршанська
Бригада швидкої допомоги з Нової Борової
  • У штаті нашого відділення 40 працівників: серед них добре відомий у наших громадах і дуже досвідчений лікар Олександр Мороз, 18 фельдшерів, 17 водіїв та три молодші медичні сестри.
    Робота працівника екстреної медичної допомоги завжди була тяжкою та відповідальною. Ми завжди працюємо в екстремальних умовах. Навіть у «доковідні» мирні часи. Кожен наш працівник справлявся зі своєю роботою на відмінно, і це збільшувало шанси людини, яка потрапила в біду, на життя.
    Окрім повсякденної роботи, працівники відділення опинились на передовій у боротьбі з такою страшною хворобою, як Covid-19.
    Тільки відступила страшна епідемія, яку ми всі разом перемогли, як у двері постукало нове страшне випробування – війна.
    І знову кожен працівник служби, розуміючи, що ми завжди на передовій, готовий щомиті бути там, де ми потрібні державі.
    Усі фельдшери закладу є високопрофесійними спеціалістами. Кожен знає, що потрібно робити в конкретному випадку, щоб зберегти життя хворому та своєчасно доставити його в лікарню. У тяжких випадках (інсульт, інфаркт, травми, коматозні стани) допомогу наші фахівці продовжують надавати і під час транспортування.
    Ми дуже задоволені, що всі автомобілі швидкої в районі є сучасними. Наші медичні працівники постійно підвищують свій фаховий рівень.
    Хочу зазначити, що заслуговують на подяку за гарну роботу не лише медичні працівники, а й водії автомобілів швидкої допомоги, які працюють за невелику заробітну плату. Всі вони є професіоналами і за необхідності везуть бригаду з хворим на великій швидкості, вмикаючи при цьому світлову і звукову сигналізації. Це потребує високої професійності та витримки.
    Користуючись нагодою, висловлюю щиру подяку колективу за взаєморозуміння, підтримку та допомогу в роботі й сердечно вітаю із професійним святом! – сказала Світлана Аркадіївна.
    А ми, спілкуючись із колективом відділення, почули дуже позитивні відгуки про роботу пані Світлани як очільниці служби, як керівниці. Нам розповіли, що вона розуміє кожного і багато робить для гідного існування служби в районі.
    Хай усі найкращі побажання з нагоди свята медичних працівників збуваються. Сердечно дякуємо усім працівникам екстреної медичної допомоги за їхню надзвичайно складну працю, зичимо міцного здоров’я на довгі щасливі мирні роки в благополучній Україні!
    Підготувала Надія Панченко
Прокрутити вгору