ТЕМП та upshift

Upshift – це програма, що дозволяє молоді та підліткам пропонувати та втілювати інноваційні рішення актуальних проблем. Команда учнівського самоврядування Хорошівського ліцею №1 «ТЕМП» вирішила також взяти участь у цій програмі та подала заявку. Її прийняли та запросили команду із п’яти осіб на тренінг, який проходив у Житомирі. Під час тренінгу команда «ТЕМП» створила власний проєкт.
Першого грудня ТЕМПівці вирушили у Житомир. Ніхто не знав, що саме буде відбуватися там. Усі були в передчутті чогось цікавого.


Усі активності та навчання проходили у Театрі ляльок, що знаходиться на вулиці Михайлівська. Знайомство з менторами та з іншими командами пройшло дуже цікаво. Менторки команди – Руслана Примасюк та Юлія Пічкарьова – одразу налаштували команду на роботу, пояснили, для чого вона тут та чому вчитиметься усі ці чотири продуктивні дні. Заселили команду «ТЕМП» у готель «REINKARTZ». Там проживали й інші команди, з якими ТЕМПівці охоче знайомились, обмінювались контактами та обіцяли їздити в гості. Найбільш тісний контакт виявився із командою з Ємільчино em.kreativ_teens. Молодь збиралась у номерах та грала в настільні ігри, в «крокодила» та просто веселились.
Другий день роботи був не менш продуктивним. Команда створила своє дерево проблем та нарешті визначилась, над чим саме буде працювати, – Хорошівські ТЕМПівці потребують культурного дозвілля. Менторки у всьому допомагали та направляли.
Третього дня, як і попереджували, у команді почались непорозуміння. Кожен із команди хотів відстояти свою думку. У процесі роботи з’ясувалось, що думка кожного — важлива. Це був неперевершений досвід, як можна конфлікт перевести у продуктивне русло. Команда створила умовного відвідувача молодіжного простору «Андрія», уявляла, чим він може там займатись та чому буде туди ходити. Окреслила команда і коло ідей, які неодмінно потрібно втілити в новоствореному молодіжному просторі.
Вечір був дуже змістовним, адже усіх учасників upshiftу запросили у kreativ_spase_zt – молодіжний простір Житомира. Там була музика, знайомства, розваги, цікаве спілкування.
Останній день тренінгу був найпродуктивнішим, але дещо сумним. Усі команди до кінця сформулювали свої напрацювання і представили власні проєкти іншим командам та експертам. А далі — прощання, подяка усім, хто працював із молоддю, обмін контактами, спільні фото…
Команда «ТЕМП» поїхала додому із повними валізами подарунків, емоцій та знань. Усі надихнулись навчанням і пообіцяли один одному бути друзями та обов’язково довести справу до кінця. Змінився кругозір та самооцінка в усіх учасників, з’явилась впевненість, що треба йти до мети і не здаватися. ТЕМП точно створить молодіжний простір.
Чудово, що є така програма UPSHIFT, яку реалізовувала ГО «Інститут Креативних Інновацій» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).
Анна Прибудько,
учениця 11-Б класу
Хорошівського ліцею №1

Прокрутити вгору