В Іршанську відбувся дитячий турнір з футболу пам’яті Віктора Панченка

У селищі Іршанськ 19 червня на стадіоні «Титан» відбувся відкритий дитячий турнір з футболу, присвячений пам’яті тренера Віктора Панченка.

Віктор Панченко народився 29 червня 1962 року в Новій Боровій. Розпочав свою футбольну кар’єру ще в шкільні роки. Під час навчання в Київському державному інституті фізичної культури був гравцем футбольної команди «Схід». Пізніше грав у командах Радимишля, Коростеня «Хіммаш», збірних Нової Борової та Іршанська. Певний час працював директором стадіону в Іршанську та був заввідділом зі спорту в ІГЗК. Із 2002 року був тренером-викладачем футболу в спортивній школі та тренером ФСК «Іршанськ». Віктор Петрович мав понад 22 роки тренерської роботи, за яку отримував багато відзнак і нагород. На жаль, 19 лютого 2024 року через хворобу він помер.

І тому Іршанська дитячо-юнацька спортивна школа виступила з ініціативою провести турнір пам’яті видатного тренера Віктора Панченка.
У турнірі взяли участь п’ять команд: дві команди юнаків 2010-2012 років народження (Дитячо-юнацька спортивна школа «Іршанськ», Футбольний клуб «Оріон» з Нової Борової), та три команди юнаків 2014 року народження і молодші (ДЮСШ «Іршанськ», ФК «Оріон», ДЮСШ «Хорошів»)

На заході була присутня дружина тренера Галина Панченко. Вона привітала всіх учасників та висловила вдячність за те, що колеги й вихованці зберігають пам’ять про Віктора Панченка. Директор ДЮСШ «Іршанськ» Олександр Литвинчук та пані Галина побажали учасникам заходу міцного здоров’я, перемоги в турнірі та високих досягнень у спорті.
Переможцями в старшій віковій групі стали ДЮСШ «Іршанськ», а в другій віковій групі – ФК «Оріон».

За підсумками змагань учасники були нагороджені кубками, грамотами та солодкими призами.
Олександр Литвинчук поділився своїми враженнями про захід: «Турнір відбувся відмінно. Діти отримали задоволення. Ми згадали гарними словами про Віктора Петровича. Він був у футболі великою людиною. Його вихованців видно в інших командах. Вони відрізняються високим рівнем майстерності серед інших футболістів. У Віктора Петровича була особлива техніка і він її передавав своїм дітям. Плануємо турніри пам’яті Віктора Панченка зробити традиційними щорічними. Про таких видатних людей маємо пам’ятати».
Підготував Артем Поліщук

Прокрутити вгору