В Іршанську з почестями поховали захисника України Ігоря Виставногу

Наші військовослужбовці, захисники й захисниці, які перебувають на фронті й захищають Україну, переживають багато стресів, фізичних, емоційних, психічних перевантажень, часто отримують травми, видимі й невидимі. Тому, якщо вони й перебувають тимчасово у безпечному середовищі, однак наслідки пережитого впливають на їхній стан здоров’я. Тому, на жаль, ми несемо втрати не лише на полях бойових зіткнень із ворогом, а й на відносно мирних територіях.
Нещодавно в Іршанську з громадянськими і військовими почестями провели в останню путь Героя, захисника України Виставногу Ігоря Васильовича. Він у тяжкий для України час перебував у складі ЗСУ, служив на передовій на Донбасі. Якраз під час перебування його у військовій частині у пункті постійної дислокації, 26 лютого 2024 року зупинилося серце військовослужбовця, майора Збройних сил України.

Народився Ігор Васильович 6 лютого 1974 року в селищі Липова Долина на Сумщині. Закінчив у 1996 році Харківський військовий університет. Саме під час навчання він у Харкові зустрів свою майбутню дружину, дівчину Ольгу з Іршанська. Вона приїхала в Харків погостювати. Так їх поєднала доля. Коли Ігор був на останньому курсі, вони одружилися. Ольга Олександрівна, як дружина офіцера, переїздила разом із чоловіком у місця його служби. Це був Конотоп на Сумщині, Фастів на Київщині, Гончарівськ на Чернігівщині. Ігор Васильович мав понад 20 років стажу військової служби. Потім вийшов у запас. У родині підростав син Максим, 1996 року народження. А коли вони переїхали на постійне проживання в Іршанськ, придбали тут квартиру, то в 2007 році народилася донечка Ірина.

Ігор Васильович працював на каменеобробному підприємстві, потім із 2015 року – в Іршанському ТОВ «Межиріченський гірничо-збагачувальний комбінат» водієм автотранспортних засобів. У липні 2018 року він підписав контракт на проходження військової служби в Збройних силах України. Служив у військовій частині А-1796.
Ще з 2016 року став у лави ЗСУ і син Героя – Максим Виставнога.

Після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну 24 лютого 2022 року, Ігор Васильович брав участь у бойових діях на території Донецької області. Він мав посвідчення учасника бойових дій. Нещодавно був нагороджений почесною відзнакою головнокомандувача Збройних сил України «Срібний Хрест». На початку 2023 року капітан Ігор Виставнога отримав звання майора Збройних сил України. Служив із честю, героїчно відстоюючи незалежність України від російських окупантів.
Прощалися в Іршанській громаді з Героєм-Захисником Ігорем Виставногою 28 лютого на площі біля Палацу культури «Титан». Відспівували Воїна в Іршанській Церкві Святої Покрови. Зустрічали й проводжали померлого Героя живим коридором, віддаючи шану за його ратний подвиг.

Останній спочинок знайшов наш захисник на місцевому кладовищі в Іршанську. На його могилу лягли оберемки живих квітів.
Ім’я Героя Ігоря Виставноги буде навічно записане в історії України і в пам’яті його земляків.

Герої не вмирають! Героям слава!
Надія Панченко

Прокрутити вгору