Віддав життя за Україну Герой-захисник Андрій Грищенко із села Мелені Іршанської громади

Сумна й трагічна новина в Іршанській територіальній громаді.
Гідно виконуючи свій військовий обов’язок, навідник-оператор третьої штурмової роти першого штурмового батальйону, молодший сержант Грищенко Андрій Олександрович загинув 10 лютого в районі населеного пункту Іванівське Донецької області внаслідок ворожого мінометного обстрілу. Він був вірним присязі, беручи участь в обороні держави та стримуванні збройної агресії російської федерації.


Народився Андрій 30 січня 1980 року в с. Мелені. Закінчив місцеву школу. Здобув спеціальність електрозварювальника в Коростенському ПТУ № 16. Строкову військову службу проходив у Харківській області в одному з підрозділів Міністерства надзвичайних ситуацій. Працював у відокремленому підрозділі Укрзалізниці на електромонтажному потязі № 647. Пізніше трудився в Іршанському та Межиріченському гірничо-збагачувальних комбінатах.


Після повномасштабного вторгнення окупантів Андрія призвали в ЗСУ в червні минулого року. Він зі своїм військовим підрозділом постійно перебував на Донеччині в гарячих точках війни. Служив чесно і відповідально. Був надійним плечем для своїх побратимів.


20 лютого відбулося поховання Героя. Відспівували загиблого за Україну воїна Андрія у місцевій церкві. На церемонії прощання і вшанування захисника виступив Іршанський селищний голова Сергій Сахненко. Він висловив щирі співчуття родині, наголосив, що Герой звершив найбільший подвиг – поклав своє життя на вівтар Свободи і Незалежності нашої держави. Запевнив, що його ім’я назавжди залишиться в пам’яті земляків, багатьох поколінь нашого народу та в історії визвольної боротьби України.


Від військових ЗСУ слово мав Вадим Філоненко. Виступила староста Меленівського округу Ніна Грищенко. Із болем у серцях виступали військові побратими Андрія. Серед них – Ігор Краснов із Іршанська, з яким Андрій і працював разом, і потім служив. Він висловив глибоку вдячність загиблому Герою-побратиму за врятоване життя на полі бою.
Провести в останню путь воїна, який віддав життя за Україну, прибула родина, друзі, побратими, численні жителі громади, Коростенського району. Зустрічали й проводжали траурну процесію з тілом бійця живим коридором.
Поховали Героя Андрія Грищенка з усіма військовими та громадянськими почестями на місцевому кладовищі.


Нестерпний біль втрати…Висловлюємо співчуття мамі Марії Іванівні, сину Богдану, рідним та близьким. Розділяємо горе. Схиляємо голови та коліна…
Ніколи не згасне пам’ять про жертовний подвиг Героя задля життя і свободи кожного з нас. Його ім’я навічно викарбуване на скрижалях історії України.
Вічна і світла пам’ять Герою! Герої не вмирають!

Підготувала Надія Панченко. Використано інформацію із офіційного сайту Іршанської територіальної громади

Прокрутити вгору