Волонтерки передали квадрокоптер для військових, гроші на який збирали через соцмережі

Повномасштабне вторгнення російської армії в Україну змінило наше життя. Майже кожен і кожна щодня задається питанням: «Що я можу зробити, аби ми якнайшвидше перемогли ворога?» А багато хто просто починає діяти, наприклад, долучається до громадських ініціатив із плетіння захисних сіток, волонтерить, аби допомогти воїнам, організовує різноманітні благодійні акції, на яких збирає гроші на потреби Збройних сил України тощо.

Ось і випускниця попередніх років Дашинської дев’ятирічки Наталія Недзельська, як тільки дізналася про те, що підрозділ ЗСУ, де служить її колишній вчитель Геннадій Чернецький, потребує дороговартісного дрона, вирішила через соціальні мережі організувати збір коштів на його придбання. На початку серпня Наталія розмістила на своїй сторінці оголошення про початок збору та реквізити картки для перерахунку внесків: «Шановні друзі, односельці, однокласники і всі небайдужі! Звертаюся до вас за допомогою для ЗСУ. Збір коштів на квадрокоптер, для батальйону, де служить захисник – Геннадій Йосипович. Він працював у Дашинській ЗОШ та був нашим класним керівником. Необхідно терміново зібрати 2600 євро на купівлю квадрокоптера. Від початку війни він став на захист Батьківщини. Зараз Геннадій Чернецький із побратимами у важких умовах. Їм вкрай необхідний квадрокоптер, щоб легше та краще виборювати нам свободу та спокій. Війна не закінчилася! Звертаюся до всіх, хто хоче зробити свій внесок у Перемогу – кожна ваша гривня цінна для нас».

Одразу почали відгукуватися земляки пана Геннадія і Наталії й перераховувати посильні внески.

Геннадій Чернецький родом із Хорошева (раніше Володарськ-Волинського). Після закінчення педагогічного інституту у 1993 році почав працювати у Дашинській школі вчителем історії і класним керівником п’ятого класу. На уроках історії він прищеплював своїм учням любов до Батьківщини, людей, а також організовував різні цікаві заходи. Діти любили і слухали свого вчителя. В усьому намагалися йому допомогти й не засмучувати поганими оцінками чи поведінкою. Через п’ять років Геннадій Йосипович випустив своїх підопічних у нове життя.

Затим він вирішив залишити сферу освіти й зайнявся абсолютно іншою справою – племінним свинарством. Здобув другу фахову освіту. Саме у цій галузі на повну розкрилися усі здібності чоловіка.

Із 2014 року, коли росія окупувала Крим і розпочалася військова окупація Донецької та Луганської областей України, Геннадій Йосипович активно допомагав нашим Збройним силам. А з початком повномасштабного вторгнення росії особисто став на захист рідної землі.

– Із 25 лютого я добровольцем пішов у сили територіальної оборони. Понад чотири місяці уже мій підрозділ переведений у ЗСУ. Сумлінно виконуємо поставлені завдання. Приємно, що мої випускниці вирішили чимось нам допомогти. Наташа Недзельська була головною ініціаторкою цієї акції, – ділиться Геннадій Чернецький.

Наталія майже щотижня звітувала про надходження на картковий рахунок. Дякувала кожному, хто перераховував власні гроші. Завдяки землякам, які проживають у Німеччині, вдалося знайти потрібну модель, щоправда, виявилося, що вартість через комплектуючі дорожча від заявленої. Та коли продавець дізнався, що дрон хочуть придбати для українських військових, ціну знизив та ще й віддав «у кредит», бо до того часу ще не встигли зібрати потрібну суму. Дівчата: Наталія Недзельська, Світлана Євдокимова та Леся Стеценко раділи кожній гривні, яка надходила. Вдалося швидко закрити збір потрібної суми. А ще наші земляки привезли дрон із Німеччини у Хорошів. Дівчата неймовірно раділи цьому. Вони передали покупку особисто в руки Геннадію Чернецькому. Він разом із командиром спеціально заїхали у Хорошів аби забрати таку необхідну річ, хоча мали інші доручення в обласному центрі. На своїй сторінці захисник подякував усім, хто долучився до доброї справи: «Тиждень тому моя учениця Наташа Недзельська передала нам дрон, на який ви всі жертвували кошти! Ми вже активно почали використовувати його у своїй роботі й повідомляю, що маємо чудові результати! Звісно, ще потрібно освоїти всі функції цього літального апарату, але вже розуміємо, що потенціал величезний. Ми маємо можливість бачити навкруги на багато кілометрів із великої висоти. Це війна нового покоління!

Ще раз від усього підрозділу дякую ініціативній групі, а також усім, хто надав кошти: моїм учням та однокласникам, друзям, колегам, знайомим та просто чудовим людям, справжнім Патріотам. Усі мої побратими щиро дякують вам. Ми відпрацюємо, але ви можете бути впевнені, що віднині є учасниками нашого підрозділу. Разом ми воюємо з нашим ворогом. Переможемо рашистів. Разом – ми є сила! Щиро дякую та вклоняюсь низько всім. Із вашою підтримкою ми швидше переможемо супостатів. Для наших хлопців цей дрон допоможе врятувати власні життя і захистити нас від нелюдів. Слава Україні! Героям Слава! Все буде Україна!»

Як і кожен із нас, Геннадій Чернецький вірить і щодня наближає довгождану Перемогу. Він планує й після війни продовжувати працювати в племінному свинарстві, а саме займатися генетикою свиней (поставкою, розведенням, поліпшенням якості м’яса). Щиро сподіваємося, що так і буде.

Такі успішні волонтерські проєкти надихають і їхніх учасників та учасниць, та й інших людей ще більш активно усіляко допомагати нашим захисникам і разом наближати Перемогу. Закликаємо усіх долучатися до благодійних акцій та по можливості надавати посильну допомогу Збройним силам України. Боротися із російським агресором – наша спільна справа, щоправда, у кожного свій фронт, але Перемога буде спільною.

Підготувала Ірина Сівінська

Прокрутити вгору