Захищав Україну і загинув у бою наш земляк із Зубринки, миротворець, кадровий офіцер ЗСУ Микола Мулярчук

Якщо починаєш говорити із земляками про Миколу Мулярчука, уродженця Зубринки – всі перебувають у великому стресі й відчувають глибоку скорботу з приводу його загибелі. А ще кожен із захопленням розповідає про те, якою він був доброю і порядною людиною, вірним і надійним другом, дуже гарним і відповідальним учнем, вихованим і привітним односельцем.

Мулярчуку Миколі Олександровичу 11 квітня виповнився 41 рік. Його шкільні друзі пригадують, що з дитинства він мріяв стати пілотом, робив з паперу та малював літачки, любив розповідати цікаві пригодницькі історії. Завжди був душею компанії.

В 1996 році Микола закінчив 9 класів Зубринської загальноосвітньої школи та вступив до Чернігівського військового авіаційного ліцею. Після його закінчення здобув вищу військову освіту в Харківському інституті військово-повітряних сил ім. І. Кожедуба.

Молодого офіцера направили на службу в військову частину, що дислокувалася в одній із західних областей України. Там він успішно служив. Одружився. З дружиною виховували сина.

Микола Олександрович був гарним сім’янином і дуже відповідальним військовослужбовцем. Він п’ять ротацій відслужив у складі миротворчих місій в Африці: в Республіці Ліберія, двічі – в Демократичній Республіці Конго та в Республіці Кот-д’Івуар.

З початку бойових дій на Донбасі, з 2014 року він був учасником АТО/ООС, його частина передислокувалась в інше місце.

Він мав військове звання майор і був на посаді командира екіпажу військового гелікоптера.

З початку повномасштабної війни з армією рф воював у багатьох гарячих точках: на Сході України, захищав Київ, Бородянку, Гостомель, Бучу.

У квітні цього року Указом Президента України, Верховного Головнокомандувача Збройних сил України Микола Олександрович Мулярчук був нагороджений орденом Богдана Хмельницького за виявлену мужність і героїзм під час оборони Києва.

Мама Миколи Олександровича, Галина Павлівна Мулярчук 45 років пропрацювала в Зубринській школі на посаді вчительки географії, біології, викладала музику. Багато років була заступником директора з навчально-виховної роботи. Відповідальна, ретельна, любить свою роботу й дітей, користується незаперечним авторитетом і повагою в громаді. Саме вона виховала такого прекрасного сина, Героя-захисника України. Низький уклін їй за це.

На випускному альбомі із Чернігівського ліцею один із викладачів майор Трач так написав своєму вихованцю Миколі Мулярчуку: «Будь-яке завдання ти виконував з високою якістю. Дотримуйся такого ж курсу все життя. Вдосконалюй цю прекрасну рису. Удачі!»

Як бачимо, він із честю виконав наказ наставника і свій воїнський обов’язок перед Батьківщиною, перед своїм народом!

Поховали нашого славного земляка 28 квітня з усіма почестями на військовому кладовищі.

Слава Героям! Герої не вмирають!

Підготувала Світлана Федоренко

Прокрутити вгору