Захисники дякують за підтримку

Україна в огні з 2014-го року. Наші захисники й захисниці уже впродовж багатьох років кладуть свої життя і здоров’я на вівтар свободи й незалежності України від вічного гнобителя й агресора – імперської росії. А після 24 лютого, коли цей підступний ворог розпочав повномасштабне вторгнення на нашу суверенну територію з кількох стратегічних напрямків, – це стало дуже важким ударом і надзвичайно складним випробуванням для нашої держави. Проте наші героїчні Збройні сили України продемонстрували і ворогу, і всьому світові таку незламність, хоробрість, жертовність заради Батьківщини, що здригнувся і здивувався увесь світ. А український народ так об’єднався перед лицем смертельної небезпеки, що такої монолітності ще не знала історія.
Ми слідкуємо щодня за подіями на фронтах і щоразу пишаємося відвагою наших воїнів. Такої війни ще світ не знав. І не знав такого героїзму. Кожен українець та українка і душею, і справами підтримує захисників і захисниць і робить усе можливе, аби воїни відчували нашу любов і шану, наше плече.


20 травня в Хорошеві за ініціативи колективу редакції газети «Прапор», за підтримки місцевої влади, відділу та будинку культури відбувся благодійний захід, присвячений річниці перепоховання Тараса Шевченка. Ведучою заходу була Ірина Слобожан, у художній програмі взяли участь дитяча театральна студія «Феєрія», вокальний ансамбль «Свічадо» та співак Віталій Райковський. Технічне забезпечення надали працівники будинку культури.
Упродовж заходу присутні робили пожертви на підтримку ЗСУ. Зібрані кошти організатори додали до перерахованих на картку благодійних внесків. Загальна сума понад 9 тисяч гривень була передана нашому земляку, воїну гаубицького самохідного артилерійського дивізіону сухопутних військ України. На ці кошти було закуплено необхідне: будівельні інструменти й застосунки, продукти, засоби гігієни тощо для військовослужбовців згаданого підрозділу.
До допомоги для цього підрозділу активно долучилася і Хорошівська селищна рада.
У благодійній підтримці наших воїнів узяли активну участь прихожани церкви євангельських християн-баптистів (що на вулиці Ринковій у Хорошеві). Вони надали воїнам набори медикаментів, гігієнічні засоби тощо. Дітки з цієї церкви намалювали захисникам малюнки і розписали патріотичними узорами імбирні пряники.
Житель Хорошева, випускник «старої» школи Андрій Бондар, який нині перебуває в Британії, надіслав звідти посилку з військовими формами для наших захисників. Вони теж були передані воїнам на передову.
Ось так усім миром ми зробили добру справу. Воїни дуже раділи і смаколикам, і малюнкам, і пряникам, та всьому іншому, а також задоволені формою. Передавали нам усім щиру подяку.
Організатори дуже дякують усім благодійникам за небайдужість і жертовність. Саме в єдності наша сила. Сподіваємося, що й інші подібні ініціативи матимуть таку ж гарну підтримку. Разом – до Перемоги!
Слава ЗСУ! Слава Україні!
Надія Панченко

Прокрутити вгору