Залишаймося гідними своїх Героїв!

У Хорошівському будинку культури 20 лютого відбувся пам’ятний захід із вшанування Героїв Небесної Сотні та всіх тих, хто віддав життя за Волю і Незалежність України.

Цьогоріч День Героїв Небесної Сотні проходить під гаслом «Залишаємося гідними своїх героїв». Вдесяте Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні. Вдесяте в умовах війни з росією. Нині маємо десятки тисяч загиблих від російської зброї.
20 лютого 2014 року у Києві загинула найбільша кількість мітингувальників Євромайдану – 48. Їх разом із іншими 54-ма загиблими та смертельно пораненими учасниками мирних протестів упродовж зими 2013–2014 років і п’ятьма активістами Майдану, які загинули навесні 2014 року, обстоюючи демократичні цінності та територіальну цілісність України, назвали Героями Небесної Сотні.
Під час урочистого заходу в Хорошеві ведучі Ірина Слобожан та Владислав Райковський розповіли присутнім про нашого земляка, загиблого Героя Небесної Сотні, Героя України Віктора Прохорчука. Розпочалося дійство відеорядом з портретами загиблих на Майдані Героїв. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять усіх тих, хто віддав своє життя за Волю і Незалежність України в кривавій запеклій боротьбі з підступною навалою російських нелюдів-окупантів.

Художні номери у виконанні солістів будинку культури Віталія Райковського, Олени Матвієнко, Ірини Слобожан, зразкового вокального дитячого ансамблю «Кольорові пташки», соло на саксофоні Владислава Райковського під акомпанемент Галини Іщук, танцювального колективу «Калина», дитячої театральної студії «Феєрія», пісня-молитва у виконанні вокального ансамблю «Свічадо» не залишили байдужим нікого, викликали багато емоцій, роздумів про складну долю України, гордість за її Героїв, які житимуть в історії держави вічно і світитимуть зорями Чумацького Шляху, осяваючи дорогу в майбутнє для нашого народу.


Валентина Онофріюк, депутатка Хорошівської селищної ради, після заходу поділилася своїми враженнями: «Захід дуже змістовний, емоційно наснажений. Проникаєшся почуттям гордості за героїчні вчинки наших співвітчизників. Кожен художній номер спонукав задуматися над процесами, які відбуваються нині в Україні, над минулим і майбутнім нашої держави. Але яким би тривожним не було сьогодення, з такими Героями, які народжує Україна, нас обов’язково чекає світле майбутнє. Переконана, що приклади героїзму і захисту людської гідності в переломні моменти історії стануть підручником для виховання наступних поколінь нашого нескореного народу».
Надія Панченко

Прокрутити вгору