Жителі Хорошівської, Новоборівської та Іршанської громад активно підтримують наших захисників

Ми, українці, нині переживаємо тяжкий воєнний період. Величезні й небачені досі у світі випробування випали на нашу долю. Проте це час, коли прекрасні якості наших людей розкриваються на повну силу. Старенькі люди із своїх мізерних пенсій жертвують на ЗСУ, діти займаються волонтерством, кожен і кожна вважають своїм обов’язком підтримати наших захисників і зробити хоч невеликий внесок у таку жадану Перемогу.
Спостерігаючи особисто за роботою волонтерів та переглядаючи соціальні мережі, де нескінченна кількість повідомлень про добрі справи, – пишаєшся, що належиш до такого прекрасного народу.


Уже давно і на постійній основі працює волонтерська група в Рижанах, яку очолює настоятель місцевого храму ПЦУ о. Віктор. Активно допомагає йому в організації цієї роботи матушка Людмила. Ось як вони про це розповідають у мережі «Фейсбук»: «Дорогі друзі, брати та сестри, всім щиро дякуємо, хто долучався до збору продуктів та всього іншого. На вашу пожертву ми закуплювали м’ясні консерви, медикаменти, передавали на фронт нашим військовим, відвозили продукти у Житомирський військовий госпіталь, а також людям, які постраждали від орків. Донатили на закупку автомобілів для наших земляків, які їм дуже необхідні на нулю. Кожен із вас своєю щедрістю робить маленький внесок у Перемогу наших ЗСУ над лютим ворогом. Хай Господь усім верне сторицею».


Злагоджена команда під керівництвом Валерія Паляниці – старости Дворищенського округу Хорошівської громади – працює в Дворищах: «Чергові посилки для наших захисників відправлені минулого тижня в Соледар та Бахмут (77 та 58 ДШБ). Дякуємо за допомогу Віктору Данюку, Василю Данюку, Павлу Ренкасу і всім небайдужим, хто в цей важкий час допомагає нашим воїнам та підтримує їх. Разом до Перемоги! Слава Україні!»
У Хорошеві є вже відома всім група волонтерів: Василь Сорокін, Максим Білоус і Вікторія Сидоренко-Кіндрат. Вони дуже багато роблять для нашої України. Про них та про інші команди підготуємо окремий матеріал.
Гарно працюють завзяті волонтерки Олена Шевчук-Довбиш, Ека Хатіашвілі, Юлія Кириченко. Окрім воїнів ЗСУ, вони ще допомагають і жителям деокупованих територій.


Ми не раз писали про невтомних волонтерів із Нової Борової, роботу яких координує очільниця Центру культури і дозвілля Тетяна Корнійчук, а також тут активно працює місцевий священник ПЦУ, настоятель Свято-Андріївського храму о. Петро. Вони разом із командами небайдужих земляків відправляють посилки на передову, підтримують поранених у шпиталях, збирають кошти на придбання необхідного. Постійно тримають зв’язок із воїнами-земляками і завжди допомагають усім, чим можуть.


Дуже активним волонтером є вихідець із Нової Борової Олексій Язвінський. Він тісно співпрацює із земляками, із волонтерськими командами та багато і давно допомагає ЗСУ.


Уже традиційно до добрих волонтерських справ долучається й колектив Кропивнянського ліцею Новоборівської громади. Ось яку подяку вони отримали від військових: «Велика подяка колективу та учням Кропивнянського ліцею за подарунки та гостинці для наших захисників! Молодці!» І ще: «Хочемо подякувати всією «Бандою» 46 ДШБ, ЗРАБатр.


У такий тяжкий час для країни саме ваша любов і підтримка допомагає нам!
Дякуємо за надання грошової допомоги для придбання генератора!
Завдяки вам ми стаємо на крок ближче до Перемоги».

Читаємо на сторінці Добринського старостинського округу Іршанської ТГ:
«Допомога ЗСУ, яку збирали небайдужі люди нашого округу, вже доставлена нашим захисникам.
Щиро дякую жителям нашого Добринського старостинського округу за допомогу, яка була надана для наших воїнів ЗСУ. Допомогу передали священнику ПЦУ отцю Петру, який доставить нашу допомогу воїнам-захисникам, які зараз дуже цього потребують. Ще раз щиро всім дякую».


Ми знаємо, що в багатьох населених пунктах наших громад є чимало людей, які плетуть шкарпетки, виготовляють маскувальні сітки, роблять окопні свічки, виготовляють тушонку і т.д. Знаємо і про Іршанськ, Старики, і про Рижани, Сколобів, Суховолю та інші села. Ми всім дякуємо і зичимо найшвидшої Перемоги.
Просимо усіх читачів, аби повідомляли нам у редакцію про всі волонтерські ініціативи, а ми будемо про них писати в газеті, на сайті й на інших ресурсах. Нехай усі знають, що українці єдині у своєму прагненні перемогти ворога й побудувати справедливу правову державу, і роблять усе можливе для цього.
Підготувала Надія Панченко

Прокрутити вгору