Зібрали кошти на допомогу захисникам України, розважили дітей і побороли спеку

У неділю, останнього дня червня, на центральній площі у Хорошеві відбувся черговий благодійний захід «Війна не повинна вкрасти у дітей дитинство».
Його відкрив своїм виступом зразковий художній хореографічний колектив «Колорит» із Пулин (керівник Максим Пташнюк).

Ведуча Ірина Сівінська розповіла: «Сьогодні, 30 червня, триває 858-й день повномасштабної російсько-української війни. Саме у цей складний період для нашої країни ми усвідомили, що сильна держава починається із сильної армії. Дякуємо кожному, хто сьогодні в строю боронить нашу землю від російського окупанта. Дякуємо українським родинам, що виховали незламних синів і дочок, які в цей час дають нам змогу провести благодійний захід».

Далі ведуча назвала поіменно загиблих Героїв-земляків, всі присутні вшанували їхню пам’ять хвилиною мовчання.
Благодійний захід проводився з метою збору допомоги Силам Оборони. Усі виручені упродовж ярмарку кошти пішли на придбання оптичного прицілу для командира відділення першої застави зенітно-ракетного ВПС першого прикордонного загону, який виконує завдання у Вовчанському районі Харківської області, Віталія Дем’янчука (збір вела його дружина Любов Дем’янчук).
Організаторами дійства стали волонтерка Анна Желізко та активна команда її невтомних помічниць, а також відділ охорони здоров’я, молоді та спорту, відділ культури селищної ради, Хорошівський будинок культури, громадська організація Волонтерський рух Хорошева, редакція газети «Прапор», за підтримки Хорошівської селищної ради.

На заході всі могли відвідати пізнавальні, смачні та виграшні локації: скуштувати справжнього козацького кулешу та рибальської юшки від колективу редакції газети «Прапор», дізнатися багато цікавого про наші природні скарби від колективу Музею коштовного та декоративного каміння, скуштувати смаколики від господинь Рижанського старостату і Молодіжної ради. Кожен і кожна могли придбати вироби з лаванди від квітникарки Марії Козакевич, спробувати свої вміння у безпрограшному тирі, скуштувати солодкі холодні напої, посмакувати попкорном та солодкою ватою, придбати патріотичні сувеніри, зробити напам’ять глістертату, відвідати військовий куточок від Другого відділу Житомирського районного центру комплектування та соціальної підтримки. У локації «Щасливі долоньки» на великому синьо-жовтому полотнищі діти залишали відтиски своїх кольорових долоньок, які потім будуть передані військовим як оберіг і знак вдячності. І, звичайно, усі діти могли відвідати комплекс надувних батутів та гірок.


А ще наші волонтери Максим Білоус та Іван Пенделяк представили локацію дронів. Усі охочі змогли тут «політати» на симуляторі зі справжнім пультом, яким користуються наші військові, допомогти зібрати дрон, який буде переданий військовим, а також мали шанс «політати» справжнім навчальним дроном.
Кожна локація мала скриньку для благодійних внесків. Першим благодійний внесок – тисячу гривень – ще до початку заходу передав пенсіонер із села Зубринка Анатолій Іванович Козел.
Розважали всіх присутніх дитячі колективи Хорошівського будинку культури: зразковий дитячий ансамбль «Кольорові пташки», танцювальний гурт «Веселка», а також гості з Пулин.
Зі словами подяки та підтримки організаторам та учасникам заходу виступила секретар Хорошівської селищної ради Лариса Головач, а також вона вручила найактивнішим подяки від Хорошівської громади.

Офіційну частину заходу завершив грандіозний виступ «Мир над Україною» зразкового хореографічного колективу «Колорит».
Атракціони продовжили розважати малечу до самого вечора.

За повідомленням Любові Дем’янчук, приціл, на який збиралися кошти, уже придбаний. На благодійному заході зібрали 43751 гривню. Сумарно усіма каналами (МоноБанк, КонвертПриват, благодійний ярмарок) зібрано з цією метою понад 160 тисяч гривень. Звіти з використання коштів є у мережі «Фейсбук» на сторінках Волонтерського руху Хорошева та Любові Дем’янчук.
Колектив редакції газети «Прапор» висловлює щиру вдячність підприємцю та другові редакції Сергію Онищуку за спонсорську підтримку нашої участі у благодійних заходах.
Тримаймося гурту! Разом ми – сила!
Підготував Артем Поліщук

Прокрутити вгору