Звернення Хорошівського селищного голови про оперативну обстановку в період війни і заходи безпеки

Сьогодні, 26 лютого Хорошівський селищний голова Володимира Столярчук повідомляє оперативну інформацію і нагадує жителям про заходи безпеки.

На сторінці газети «Прапор» у «Фейсбук» є повне відеозвернення https://www.facebook.com/groups/1438165276253946/user/100073797100699 Тут ми розміщуємо основні тези.

1.Продовжується повномасштабна війна. Збройні сили України успішно протистоять одній із найсильніших армій світу. Наші військові мужньо захищають усіх нас. Противник несе великі втрати. Дякую нашим захисникам. Висловлюю співчуття сім’ям загиблих наших героїв. Дякую усім оперативним службам, які працюють у посиленому режимі цілодобово.

2. Оперативна обстановка. Дорога Топорище-Коростень непроїзна. Там працюють військові Збройних сил України.  Тому потік транспорту у напрямках Коростень – Житомир і зворотньому буде через Хорошів. Нічого страшного немає. Ми зробимо регулювання руху, щоб не їхали через центр. За ніч у нас через селище пройшло дві колони військових.

3. Сьогодні зроблені блокпости в Рижанах, Дворищах. У Хорошеві – тимчасовий біля військкомату. Стоять люди в Топорищах. На всіх цих точках працюють люди, які є на обліку в військкоматі і вони виконують свої функції. Якщо вони просять показати документи, то треба виконувати. Прошу всіх ставитися до цього з розумінням. Паспорт треба мати з собою завжди. З 22.00 – комендантський час. У цей період будуть пропускати лише за спецперепустками. Їх мають лише представники оперативних служб.  Прошу всіх бути поміркованими і поводитися адекватно. На блокпостах – теж живі люди і вони теж в напрузі, і у них в руках зброя! Тих жителів, у кого не витримують нерви і вони «заспокоюються» алкоголем, прошу цього не робити. Зараз треба бути розумним і спокійним.

4. Ще у нас на вулицях є люди зі зброєю – це рота охорони. Ми їх забезпечуємо харчуванням і створюємо умови перебування тут.  І є патрулі поліцейські, які патрулюють вулиці, забезпечують правопорядок. Прошу до цього теж поставитись із розумінням.

5. Сховища. Нагадую в черговий раз. Потурбуйтесь кожен про свої погреби і підвали. Поприбирайте їх, щоб у кожного було місце, де перебути небезпеку в разі потреби. Якщо буде сирена – сигнал небезпеки (його подаватимуть за необхідності з будинку культури), то треба негайно сховатися в укритті.

6. З учорашнього дня люди знесли багато ковдр і матраців для тероборони і роти охорони. Багато продуктів харчування. Зібрано за 1 день близько 20 тисяч грн. Готівка потрібна зараз для харчування роти оборони. На зараз потрібно: вода, продукти харчування (заводського виробництва) гроші. Дякую усім, хто відгукнувся і допоміг. Наші підприємці теж відгукнулися і перерахували кошти на Тероборону в Житомир. Дякую.

7. Про позначки на дорогах і на місцевості. У нас теж знайшли таке. Засипали. Дякую за пильність і оперативність. Наголошую! Зараз навколо може бути багато небезпечних предметів. Бачите щось підозріле – не чіпайте. Повідомте у поліцію чи представникам влади. Попередьте дітей про небезпеку. Підтримайте емоційний стан дітей, обмежте їх у отриманні негативної інформації. Хай вони весь час перебувають у вашому полі зору.

Перемога буде за нами! Слава Україні!

Від редакції:  Якщо бачите підозрілих людей, підозрілу техніку, підозрілі невідомі предмети – повідомляйте старост, на 102 або в селищну раду на номер 098-354-92-72.

Щодо збору допомоги – можна звертатись за телефонами: 096-101-36-89, 068-165-11-02 або прибувати в приміщення колишньої райдержадміністрації і райради – зараз тут відділи селищної.

Бажаючі здати кров – телефонуйте у селищну раду: 098-354-92-72.

Підготувала Надія Панченко

Прокрутити вгору