Звернення місцевої влади до жителів громад щодо взаємодопомоги і згуртованості у період війни

Дорогі українці, земляки! На превеликий жаль, маємо протистояти у повномасштабній війні з московщиною-ерефією. Учора ми розміщали на сторінці газети «Прапор» у мережі «Фейсбук» відеозвернення Хорошівського селищного голови Володимира Столярчука і начальника місцевого відділення поліції Миколи Заречного. Основна теза їхніх звернень – прохання бути спокійними, розважливими і не панікувати.

Сьогодні Володимир Столярчук знову звертається до жителів громади, усіх земляків і українців із важливим повідомленням. Повне відеозвернення опублуковане на сторінці газети «Прапор» у «Фейсбук» https://www.facebook.com/groups/1438165276253946, а тут ми подаємо основні тези його звернення.

Найперше Володимир Столярчук висловив вдячність нашим захисникам, силам ЗСУ за мужність і відвагу.

Далі він повідомив таке:

  • У приміщенні колишньої райдержадміністрації і райради Хорошів, Героїв України,6, де зараз відділи селищної, на першому поверсі відкрито пункт збору допомоги для Хорошівського військкомату і територіальної оборони. Телефони: 096-101-36-89, 068-165-11-02. Прохання до всіх: приносити матраци, теплі ковдри, продукти харчування (бажано промислового виробництва).
  • Можна приносити кошти (буде облік і звіт), які будуть використані для підтримки військкомату і Тероборони.
  • Зараз відбуваються перебої з мобільним зв’язком, в основному через перенавантаження. Тому прохання, по можливості, зменшити телефонні розмови.
  • Зараз у багатьох є вільний час. Просимо звільнити від непотребу і привести в порядок погреби, підвали, пристосувати їх до тимчасового перебування в разі небезпеки. Якщо треба транспорт для вивозу непортребу – можна звернутись у селищну раду щодо його надання.
  • Є домовленість зі начальником відділення поліції про те, що буде патрулювання вулиць. Будуть групи по 2 поліцейських і 2 цивільних. Цивільних беруть тих, у кого є будь-яка зброя. Нагадуємо, що запроваджено комендантський час із 22.00 до 6.00. Просимо дотримуватися.
  • Буде змінено режим освітлення селища у зв’язку з патрулюванням вулиць для зручності патрулів. Просимо поставитись із розумінням.
  • Просимо звернути увагу на спеціальні мітки – хрестоподібні знаки червоного, зеленого чи жовтого кольору на дорогах чи на місцевості. Їх залишають наші вороги чи їхні агенти для своїх воєнних потреб. Необхідно їх засипати піском чи землею і повідомити про них представникам влади (у селищну раду 098-354-92-72, старості, у поліцію на телефон 102 чи у військкомат).
  • Якщо ви бачите незнайомих людей у військовій формі, особливо якщо вони з червоними пов’язками, або якщо ви бачите переміщення військової техніки, особливо якщо вона рухається не дорогами, а навпростець по кущах, теж обов’язково треба повідомити поліцію, військкомат або владу.
  • Щодо забору крові. Цим займається лише обласний центр крові. Якщо є бажаючі здати кров – звертайтесь у селищну раду за телефоном: 098-354-92-72 залишайте свої контактні дані. Якщо набереться група людей і в цьому буде потреба – звернемося до Житомирського центру крові, аби вони організували забір крові у нас. Тоді всім повідомимо.
  • Щодо запису в Тероборону. Треба звертатися у військкомат із паспортом і, у кого є, військовим квитком.
  • Прохання особливу увагу звернути на психологічний стан дітей. Треба їх максимально заспокоїти і допомогти справитись із хвилюванням і стресом. Для цього звертайтеся за консультаціями до психологів. (097-394-44-91 – Кравчук Людмила, 068-507-27-54 – Домальчук Ольга) Можна також звертатись до педагогів навчальних закладів.

Тримаймося! Перемога буде за нами!

Записала Надія Панченко

Прокрутити вгору