В Іршанській громаді відбувся турнір «Тріатлон Іршанськ суперспринт»

Третій рік поспіль у громаді відбуваються змагання з тріатлону. У попередні роки зазвичай їх приурочували до Дня Незалежності, та цьогоріч російсько-українська війна внесла свої корективи. Організаційний комітет ГО Спортивний клуб «Titanium» (голова Оксана Пасинкова) за підтримки ГО «Спілка ветеранів «Патріот»» (голова Андрій Яремчук) вирішили провести турнір на честь полеглого Героя, земляка, одного з учасників і переможців першого турніру – Дмитра Падалка.


У неділю, 28 серпня, десять юних спортсменів і спортсменок випробовували свої сили та витривалість у цьому виді спорту. Дівчата і хлопці пливли спринт 300 м у місцевому озері, затим їхали на велосипеді вісім кілометрів та ще бігли два кілометри. Усі хотіли прийти першими до фінішу. Попри спекотну погоду, ніхто із них не зійшов із дистанції, усі успішно дісталися фінішної точки. Найбільшу підтримку учасники й учасниці відчували від батьків, які вболівали за них. Вони усіляко допомагали дітям здолати складний марафон. Подумки пропливали дистанцію, їхали на велосипедах позаду учасників, аби у будь-яку хвилину надати необхідну допомогу, а ще забирали двоколісний транспорт, щоб спортсмени не втрачали дорогоцінний час та одразу бігли двокілометровий марафон.

У підсумку призові місця посіли: дівчата (11-13 років) І місце – Анастасія Колос, ІІ місце – Оксана Соломаха, ІІІ місце – Ангеліна Яковенко. Хлопці (11-13 років) І місце – Олександр Перегуда, ІІ місце – Максим Поліщук, ІІІ місце – Владислав Кутішенко. Хлопці (14-16 років) – першим перетнув фінішну лінію Володимир Мазяр.
Організатори нагородили грамотами й медалями усіх переможців. – Напередодні турніру з тріатлону наша команда організувала благодійний онлайн-забіг «Біжу для Перемоги». У ньому могли брати участь усі охочі. Завантажити зручний додаток для бігу, зареєструватися, сплатити благодійний внесок, самостійно обрати дистанцію, місце та час забігу, а потім поділитися своїми результатами у соціальних мережах. Учасники забігу отримали особливі дипломи, для дизайну яких використали дитячі малюнки іршанських дітей на патріотичну тему. Під час онлайн- забігу нам вдалося зібрати 5700 гривень. Ці кошти ми передали під час турніру з тріатлону волонтерці, заступниці ГО «Спілка ветеранів «Патріот» Тетяні Фроловій. Вона спрямує їх на придбання зарядної батареї для безпілотника, яким користуються наші воїни. Хочу відзначити вагому допомогу в організації й проведенні турніру Віти Ткачук, Діани Скоковської та Володимира Тимофеєва. Попри усі виклики, які постали перед нашою командою, спільно нам вдалося зробити свято спорту, – розповідає Оксана Пасинкова.
Вітаємо іршанських тріатлоністів із успішними стартами. Не кожен дорослий зважиться на швидкість подолати такі відстані. Бажаємо й надалі тренуватися, тримати хорошу фізичну форму й здобувати перемоги на всеукраїнських та міжнародних змаганнях.
Підготувала Ірина Сівінська

Прокрутити вгору