Як живе культура Хорошівської громади

Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва відзначається щорічно 9 листопада. Традиційно до цього свята розповідаємо про роботу закладів культури.

Хорошівський будинок культури почав функціонувати в березні 1987 року. Від самого початку роботи він був і є центром дозвілля дітей, молоді, осередком розвитку творчих здібностей, талантів, відродження і передачі народних традицій, звичаїв, обрядів.

492 жителі селища Хорошів є учасниками 23-х самодіяльних аматорських колективів, любительських об’єднань за інтересами, студій, клубів, курсів.

Звання «народний» мають 7 аматорських колективів будинку культури, один має звання «зразковий». Ці звання свідчать про високий рівень виконавської майстерності учасників та професійність керівниці будинку культури – Зофії Райковської.

Художні колективи закладу постійно беруть участь у міжнародних, всеукраїнських, обласних, районних конкурсах та фестивалях, де виборюють призові місця та Гран-Прі.

На високому професійному рівні постійно проходять масові заходи до календарних, професійних, релігійних свят та інших знаменних подій.

Чотири роки поспіль заклад культури виборює перші місця серед будинків культури області. В обласному огляді методичних кабінетів методкабінет Хорошівського будинку культури здобув перше місце.

Хорошівському Будинку культури підпорядковані 5 сільських будинків культури-філіалів, 21 сільський клуб-філіал, народний музей-філіал історії району.

Для творчого розвитку та дозвілля жителів громади у будинку культури функціонують дві концертні зали, зала для проведення вечорів відпочинку молоді, зала для проведення обрядів, 5 кімнат для роботи аматорських творчих колективів, кімната відпочинку та психологічного розвантаження, кімната для зустрічей за круглим столом, кімната комп’ютерних послуг, студія звукозапису, кімната для надання оздоровчих послуг.

У будинку культури та у його філіалах щороку проводиться до 4000 культурномасових заходів.

Під час карантинних обмежень працівники постійно проводять онлайн-заходи: вистави та концерти самодіяльних аматорських колективів Хорошівського Будинку культури та його філіалів, вистави та концерти професійних колективів, виставки декоративно-прикладного мистецтва та інші масові заходи.

Не забувають тут і про дітей. Упродовж року проводиться понад 100 дитячих масових заходів.

Плідною є міжнародна співпраця із культурними громадами Білорусі, Польщі, Литви та інших країн. Відбувається обмін досвідом. Аматори сцени беруть участь у міжнародних конкурсах і неодноразово є їх переможцями. Приїздять закордонні майстри мистецтв і в Хорошівську громаду.

Полюбляють жителі селища відвідувати концерти запрошених гостей, а саме Житомирського академічного музично-драматичного театру ім. І. Кочерги, хорової капели «Орея», заслужених, народних артистів України.

Дякуємо усім працівникам культури за невтомну працю, за вагомий внесок у формування духовності, почуття національної гідності наших земляків, за сприяння порозумінню та злагоді в суспільстві.

Любов Дем’янчук

Прокрутити вгору