Новоборівський будинок культури – флагман культурної галузі громади

Сьогодні культурне життя у Новоборівській громаді є досить активним і видимим. Головним його локомотивом є Комунальний заклад «Ценр культури і дозвілля» Новоборівської селищної ради, який очолює завзята і творча Тетяна Корнійчук. У мережу закладів культури громади, окрім згаданого, який є методичним центром, входять Небізький та Кропивнянський сільські будинки культури, Гацьківський, Ягодинський, Турчинецький, Старобобрицький, Фасівський, Кам’янобрідський сільські клуби.

Коли Тетяна Корнійчук прийшла працювати на посаду керівника Новоборівського будинку культури, то побачила, що роботи у цій галузі вистачає: заклади потребують ремонту і кадрового забезпечення, матеріальна база дуже слабка, сценічні костюми у жалюгідному стані і т. д.

Проте, пройшло небагато часу, і, завдяки згуртованій команді однодумців, закипіла робота. Творчі працівники під керівництвом Тетяни Миколаївни почали проводити цікаві змістовні масові заходи до всіх свят річного циклу та до знаменних дат. Активізувалася робота на місцях. Розпочалися ремонти сільських закладів культури, переважно на ентузіазмі самих працівників. Проте жителі громади відзначили таке пожвавлення в культурній роботі й відгукнулися на це: хто волонтерською допомогою, хто підтримав добрим словом чи порадою, хто фізичною працею.

Тепер у громаді постійно проводяться дні селища Нова Борова та дні сіл, інші заходи. Посилилася співпраця між закладами культури, і дуже часто відбуваються виїзні виступи художніх колективів у сусідніх старостинських округах та в інших територіальних громадах. Усі заходи є патріотичного спрямування. Завжди наголошується на тому, що йде війна за суверенітет і цілісність нашої держави, висловлюється глибока вдячність захисникам і вшановується пам’ять загиблих воїнів.

За ініціативи будинку культури постійно відбуваються волонтерські акції з підтримки наших воїнів-захисників на Донбасі. Як правило, такі ініціативи підтримують і навчальні заклади. Традиційно до Дня захисника, на Різдво і на Пасху готуються посилки на передову. Цьогоріч до Дня захисника працівники культури за підтримки селищної ради висадили у Новій Боровій горіхову алею.

  • Дуже приємно, що люди хочуть працювати. А якщо є бажання – тоді перешкод нема. Ми всі бажаємо, щоб наша громада процвітала, і робимо для цього усе можливе. Як приклад, хочу відзначити завідувача Кропивнянським сільським клубом Павла Синяка та художнього керівника цього ж закладу Анну Мельниченко. Окрім того, що вони талановиті виконавці пісень, вони ще й творчі і дуже працьовиті люди. На них можна завжди покластися у будь-якій справі.

Коли проводилося свято села Луковець, мене вразила активність самих жителів, їхнє бажання мати в селі культурний осередок. За такої підтримки хочеться й там докласти зусиль і створити хоча б етно-хату, бо клубу там немає.

Нашими найбільшими прихильниками є,як правило, люди старшого віку. Вони найбільш вдячні. Особливо у нас полюбляють проєкт «Вас замовили!». Це ми із власної ініціативи робимо ювілярам поважного віку такий сюрприз – привітання вдома. Для кожного – окрема програма, художні номери, ексклюзивне вітання. І розчулення, щастя в очах цих людей – наша найвища нагорода. Отака вдячність, радість наших глядачів і слухачів, теплі оплески, слова подяки – то і є на сьогодні найкраща винагорода – зізнається Тетяна Миколаївна.

Світлана Федоренко

Прокрутити вгору