У Новоборівській громаді бережуть пам’ять про героїв-визволителів

У Новоборівській громаді бережуть пам’ять про героїв-визволителів

– Хто забув минуле, той не має майбутнього. Ми маємо дбати про могили воїнів-визволителів та полеглих під час Другої світової війни. Це наш обов’язок як працівників культури та як громадян України. Ми слідкуємо за станом могил цілий рік, не лише перед знаменними датами, – розповіла директорка комунального закладу Новоборівський будинок культури Тетяна Корнійчук.

Напередодні відзначення чергової річниці визволення України від фашистських загарбників у Новоборівській громаді прибрали усі братські могили та могили воїнів-визволителів. На території Старого Бобрика, Гацьківки, Кропивні, Небіжа, Фасової, Ягодинки, Турчинки, Нової Борової під час Другої світової війни йшли бої. Тому у кожному населеному пункті є могили. Зазвичай ними опікуються місцеві працівники закладів культури, проте, якщо потрібна допомога, то команда новоборівських волонтерів на чолі з Тетяною Корнійчук вирушають на допомогу. Якщо треба вирізати чагарники, прибрати велику кількість сміття, пофарбувати огорожі, то активісти сідають у автомобіль Юрія Шкуринського та вирушають на допомогу. Пан Юрій має бензопилу, тому виконує всі роботи із вирізування дерев та кущів.

– Ми щиро вдячні місцевому підприємцю Роману Симону за надану фарбу, бо змогли усе освіжити та поновити, – продовжила пані Тетяна.

Гарний приклад патріотизму, поваги до історії та до пам’яті про минуле показали нам новоборівчани. Тож берімо приклад!

Любов Дем’янчук

Прокрутити вгору