Інформаційний супротив. 37

На Житомирщині вперше СУДИТИМУТЬ ЗА КОЛАБОРАНІЗМ.

31 березня прокурори Бердичівської окружної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальний акт щодо двох місцевих жителів, яким інкримінується колаборативна діяльність

Досудове слідство встановило, що вранці 17 березня 2022 р, перебуваючи у людному місці на ринку, місцеві жителі – чоловік та жінка, яка є уродженкою рф, – публічно заперечували повномасштабне вторгнення рф в Україну. Колаборанти закликали містян підтримати рішення та військові дії російської сторони.

У відповідь бердичівляни, які в цей час були на ринку, викликали поліцію.

Про це йдеться на сайті Прокуратури Житомирської області.

НАГАДАЄМО:

В Україні від 14 березня 2022 р. набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність)».

Згідно із цим законом, крім невизнання української державності та суверенності, також підпадає під кримінальну відповідальність безпосередньо співпраця з окупантами, передача ресурсів незаконним воєнізованим формуванням, створеним на тимчасово окупованих територіях.

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №7186, яким посилила відповідальність за пособництво державі-агресору. Відтепер за це каратимуть позбавленням волі на строк від 10 до 12 років та заборонять займати низку посад.

Олександр Голяченко

Прокрутити вгору