Боротьба із самогоноварінням і продажем алкоголю продовжується

Уже кілька разів за останній час ми піднімаємо тему боротьби із самогоноварінням на територіях наших громад. І цій справі, як бачимо, поки що не видно кінця. Цього разу поліцейські із відділення поліції, що у Хорошеві, та поліцейський офіцер громади вчергове з 20 березня по 2 квітня проводили відпрацювання на території Новоборівської територіальної громади. А саме в селах: Кропивня, Ягодинка, селищі Нова Борова.

  • Під час відпрацювання виявлено та знищено 240 літрів самогонної закваски та 3 самогонні апарати. Проводимо роз’яснювальну роботу, розказуємо про відповідальність і адміністративну, і моральну. Доводимо до відома, що така діяльність є злочинною, особливо у воєнний перод. Дехто із затятих самогонників не реагує. Тому звертаємося до редакції, аби громада своїх «героїв» знала в лице, – розповідає поліцейський офіцер Новоборівської громади Руслан Собко.

За інформацією відділення поліції, четвертого квітня було відпрацювання по Суховільському старостинському округу Хорошівської громади. Знищено 240 літрів браги, 10 літрів самогону.

На всіх порушників, виявлених під час згаданих рейдів, накладені адміністративні стягнення.

Але ж окрім покарання, яке самогонники понесли від органів правопорядку, ще має бути й громадський осуд. Сьогодні країна переживає такий страшний час випробувань, а дехто із несвідомих громадян собі спокійненько споює народ і на цьому заробляє. Невже хоч трохи совість не гризе? А робиться це з мовчазної згоди оточуючих – сусідів, родичів, місцевих депутатів. Якби всі стали одним фронтом ще й у цій боротьбі, то такого б не було.

Підготувала Світлана Федоренко

Прокрутити вгору