Хорошівський селищний голова Володимир Столярчук про оперативну ситуацію в громаді станом на 6 травня

Добрий день, сьогодні 6 травня. Почну з того, що відбувається на фронтах. ЗСУ мужньо захищаються. На двох напрямках перейшли в наступ. Зичимо нашим захисникам успіху. https://www.facebook.com/100073797100699/videos/1065774354009897

https://www.facebook.com/100073797100699/videos/1065774354009897

Всім дякую за допомогу. Всі, хто допомагає чи прямо на фронт, чи десь на місцях – роблять велику справу. Я десь читав, що для того, щоб один боєць воював, треба, щоб 11 людей працювало в тилу. Потрібно працювати й максимально допомагати захисникам.

Що стосується селищної ради. Наша рота охорони проходить ротацію. Частину людей відправляють на фронт. Ми також надавали їм допомогу продуктами харчування й побутовою хімією.

Очікуємо волонтерів із Харкова. Ми їм передали близько 1 тонни картоплі. У нас є десь 500-600 кг картоплі, ми також їм віддамо, щоб вони доставили її до людей, де вона найбільш необхідна.

Зараз у нас у громаді перебувають 1455 вимушених переселенців, із них 512 дітей і 49 осіб з інвалідністю. Ці цифри змінюються, бо це живий процес. Люди з Ірпіня, Бучі потихеньку поветаються у місця свого постійного проживання. Зараз до нас прибувають люди з Харкова і Херсона. Їх ще небагато, але прибувають щодня. Їм усім ми надаємо допомогу, розселяємо, реєструємо як вимушених переселенців.

Хочу звернутися до наших мешканців, щоб вони правильно реагували на сигнал повітряної тривоги. Потрібно йти в укриття, бо небезпека обстрілів і авіаударів ще є і вона суттєва. І бажано не створювати скупчення людей.

Режим світломаскування ніхто не відміняв. Продовжуємо його дотримуватися.

Комендантська година у нас зараз дещо скоротилася. Вона з 23.00 до 5.00.

Ми посадили 1 гектар картоплі, передали на психоневрологічний інтернат 800 кілограмів, щоб вони її посадили. Знаю, що пів тонни садить Дворищенська школа. Також зі Сколобова -2 Іван Прокопчук давали нам цибулю. Ми її теж роздавали людям і по школах для посадки. Люди, хто бажав, писали заяву й отримували в нас картоплю для посадки. Цей процес уже завершується.

Ну і посівна кампанія у нас проходить, не дивлячись на проблеми і з дизпаливом, і з насінням. Думаю, що всі агрофірми, які орендують землю чи в селищній раді, чи в людей, вони теж обсіються, обсадяться. Сподіваюсь, що на осінь ми все-таки будемо з урожаєм.

В середу у нас було розширене засідання постійних комісій селищної ради. Зібралися майже всі депутати. І спільно з виконкомом ми прийняли звернення до церковних громад і священників УПЦ (МП) про перехід до Православної церкви України. Ми очікуємо реакцію, відповідь, тому що йде війна, а ми на своїй території маємо церкву, яка є дочірньою церквою московського патріархату, а її очільник Кіріл Гундяєв благословляє рашистів на вбивство наших людей. На мою думку, такого бути не може, і церква у нас в Україні має бути одна – наша Православна церква України.

Цей лист розміщено на нашому сайті. https://horoshihv-rada.gov.ua/news/1651818856/ Ми очікуємо відповіді. Ми будемо проводити розяснювальну роботу зі священнослужителями. А ще ми на сайті розмістимо історичну довідку про історію православ’я в Україні й росії. Кожен зможе почитати й сам зробити висновки.

Ми на виконкомі прийняли рішення про перейменування вулиць. У середу будуть громадські слухання. А потім на сесії буде затверджуватися це рішення. Ось список цих вулиць. Якщо він неповний, то прошу, доповнюйте його. Це вулиці: Гвардійців-Кантемирівців, Кутузова, вулиця і провулок Матросова, вул. Чкалова, Ватутіна, вулиця й провулок Гагаріна, вулиця й провулок Суворова, вулиці О. Кошового, 40-річчя Перемоги, Нахімова, вулиця й провулок Некрасова, вулиці Тургенєва, Пушкіна, 8 Березня.

Я впевнений, що чим швидше ми відірвемося від Радянського Союзу, тим швидше у нас буде мир. Якщо сьогодні йде війна, ворог прийшов для того, щоб стерти нас з лиця землі як націю і всі згадки про нас. А ми ще будемо думати, чи залишати назву якогось видатного російського полководця, чи не залишати, то ще будемо так жити, як і раніше – під прицілом ворога.

8 травня о 10 годині проведемо невеликий мітинг. Вшануємо пам’ять загиблих, покладемо квіти. На жаль, ситуація така, що навіть свято Перемоги у війні, де загинуло найбільше українців і було чотири українських фронти, росія нам його теж зіпсувала. Але я думаю, що у нас буде своє свято Перемоги, коли ми переможемо рашистів, і тоді це буде спільне свято Перемоги над рашизмом і фашизмом.

І також хочу звернутися конкретно до людини. У нас, виявляється,  є люди, які кажуть, що прийдуть русскіє і наведуть тут порядок. Звертаюся особисто до цієї людини. Згадуйте своє особисте мирське ім’я. Я особисто звернуся до військових, щоб вас відправили на передову і разом із нашими хлопцями-патріотами ви їм там будете розказувати про русскі порядки. Це я обіцяю. І прошу всіх забути раз і назавжди, що таке русскіє прийдуть. По-перше, вони сюди ніколи не прийдуть, а як прийдуть, то поїдуть назад бандерольками.

Все буде Україна! Слава ЗСУ! Слава Україні!

Підготувала Надія Панченко

Прокрутити вгору