Інформаційний супротив. 122

Мега-новина 23 червня надійшла до України.

Цього дня лідери Європейського союзу на саміті в Брюсселі підтримали надання статусу кандидата в ЄС для України та Молдови. Президент Європейської ради Шарль Мішель назвав це рішення «надзвичайно важливим кроком» обох країн на шляху до ЄС. Це «історичний момент», додав Мішель.

Український дипломат Валерій Чалий зазначив, що українці мають не забувати і про громадянський рух за наші права 2004-2005 років, і Євромайдан 2013-2014 років і про по-звірячому побитих студентів, які сміливо вийшли за європейське майбутнє України, і про Небесну сотню – тих, хто тоді віддав свої життя за те, щоби ми не опинилися в іншому союзі – “тайожному” російському. Будемо завжди пам’ятати і ворогів, які намагалися повернути Україну в зворотному напрямі.

Він також додав: «Низько вклонімося всім воїнам, хто загинув, починаючи з 2014 року за омріяний нами шлях і хто зараз готовий віддати своє життя в лавах ЗСУ, щоби майбутнє України, життя наших дітей було серед країн ЄС і НАТО – захищене, заможне та успішне. Але за все це заплачено величезну ціну. І ще прийдеться заплатити. Головне – щоби не марно. Вірю – ми на правильному шляху, і ми всі разом досягнемо бажаного результату і для України, і для народу».

Ще один український дипломат Павло Клімкін з упевненістю написав на своїй фесбук-сторінці, що Україна буде частиною Євросоюзу. «Ніяких сфер російського впливу та сірих зон більше не буде. Історична помилка, що тривала 300 років, буде виправлена. Для цього потрібно виграти дві війни – проти Росії і за європейське майбутнє України. Ми це зробимо. А сьогодні можна просто радіти. І згадати, і подякувати кожному, хто зробив це можливим», – резюмував Клімкін.

Слава ЄС! Слава європейській державі Україні!

Олександр Голяченко

Прокрутити вгору