Інформаційний супротив. 80-тий день війни

Вкотре переконуюсь: організатори конкурсу «Євробачення-2022» вчинили правильно, що не допустили представника рф до виступу в зв’язку з дискваліфікацією після повномасштабного вторгнення в Україну, а всіх росіян – до голосування на цьому найпрестижнішому пісенному святі.

І ось чому. Жителька звільненої від російських окупантів Бучі Тетяна Монько розповіла, що після повернення додому виявила у розгромленому рашистами житлі ще й смертельну пастку, яка дивом не спрацювала. У фортепіано виявилася захована граната ВОГ-25П. «Рашистські виродки, як завжди, проявили верх цинізму – вклали підствольну гранату ВОГ-25П під молотки фортепіано, що належить її десятирічній доньці», – про це у Telegram повідомив радник голови МВС Антон Геращенко.

Український гурт Kalush Orchestra із піснею «Стефанія» потрапив у фінал Євробачення-2022 та має усі шанси перемогти.

Нагадаємо, що 12 лютого 2022 р. колектив у фіналі Нацвідбору посів друге місце із 14 балами (6 від журі та 8 від глядачів). Проте виконавці отримали шанс представляти Україну на конкусі через дискваліфікацію переможниці фіналу – Аліни Паш.

«Якщо виграєм у фіналі Євробачення 2022 — то розіграємо статуетку переможців на благодійному аукціоні, а гроші віддамо на потреби України», — написали хлопці.

Соліст гурту Олег Псюк вважає, що Євробачення під час війни дуже важливе. «Нашу культуру хочуть знищити, а ми тут є, щоб показати, що вона жива. Наша музика жива, красива та має свій власний почерк», — сказав він.

Букмекери вважають Україну фаворитом цьогорічного конкурсу: її шанси на перемогу оцінюють у 57%.

P. S. 66-й пісенний конкурс «Євробачення» проходить у італійському місті Турині, після перемоги 2021 р. рок-гурту «Maneskin» із піснею Zitti e buoni». Півфінали конкурсу відбулися 10 та 12 травня 2022 р., фінал – сьогодні 14 травня. Італія приймає Євробачення втретє. Усього участь у Євробаченні-2022 беруть 40 країн.

Бажаємо перемоги гурту Kalush Orchestra, яка стане частинкою Великої Української Перемоги над рашизмом!

Олександр Голяченко

Прокрутити вгору