Лісівники сумлінно працюють і активно допомагають ЗСУ

Традиційно третя неділя вересня – День працівників лісу. Хочемо розказати нашим читачам про роботу Хорошівського лісництва ДП «Пулинський лісгосп АПК». Понад вісім років очолює це підприємство молодий і завзятий, вихований у династії лісівників Юрій Петрович Сорока. Наразі в лісгоспі на різних посадах трудяться 37 працівників, які сумлінно виконують свої обов’язки зі збереження, примноження і заготівлі лісу.


Напередодні професійного свята розмовляємо з паном Юрієм про те, як працює підприємство у цей непростий воєнний час. – Хоча активні воєнні дії, на щастя, обійшли нашу територію, проте це не значить, що війна нас не торкнулася. Із перших днів повномасштабного вторгнення підприємство і всі наші працівники взяли активну участь у будівництві блокпостів на території Хорошівської та інших громад. Допомагали й матеріалами, й робочою силою. Багато наших лісівників довгий час несли службу на блокпостах. Зараз уже майже всі повернулися на свої робочі місця до виконання посадових обов’язків. Наш колега, майстер лісу Роман Торохтій, нині служить у лавах ЗСУ, ми хвилюємося за нього і за всіх наших захисників. Нещодавно ми зібрали в колективі 92 тисячі власних коштів і придбали тепловізор для військового підрозділу на передову, у якому служить ще один наш колега із Пулинського лісгоспу. Тепер це спорядження допомагає бійцям виявляти ворога й успішно виконувати бойові завдання. Іще працівники нашого лісництва щомісяця із власних коштів роблять посильні внески на допомогу ЗСУ. Ми підтримуємо зв’язок із військовими, які раніше працювали у нас у лісництві, а зараз воюють на фронтах. Намагаємося за ці кошти допомогти у їхніх потребах по службі, про які вони інформують. Переконаний, що кожен із нас на своєму місці й по своїй силі має підтримати захисників, що ми спільно й робимо, – розповів Юрій Петрович.

Щодо завдань, які стоять перед нами як працівниками лісу, – працюємо, платимо податки державі, намагаємося свою роботу виконувати якісно. Тісно співпрацюємо із громадами, надаємо посильну допомогу. Нещодавно за підтримки ДП «Пулинський лісгосп АПК» та особисто начальника Петра Миколайовича Курильчука ми облаштували новий сучасний бокс для ремонту техніки, відремонтували місця для її зберігання, побудували дві нові теплиці на території лісництва, де вирощуємо саджанці сосни, а також доглядаємо за розсадником дуба, поповнили матеріальну базу із забезпечення пожежним інвентарем для боротьби із лісовими пожежами. Доглядаємо ліс, садимо новий, проводимо заходи боротьби зі шкідниками і хворобами лісу, вживаємо протипожежних заходів, здійснюємо чистки лісу та планові вирубки тощо – виконуємо все необхідне згідно із завданнями і вимогами до нашої роботи. Колектив згуртований, відповідальний. Про кожного можна сказати добре слово.

Але зараз хочу назвати нашого тракториста Сергія Сьомака, який до Дня працівників лісу відзначений Почесною грамотою Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» за багаторічну сумлінну працю, – поділився очільник Хорошівського лісництва.

Про конкретні показники роботи підприємства нам розповіла помічниця лісничого Лариса Іванівна Кравчук:

– Навесні цього року, в умовах воєнного стану, наші працівники посадили 62 гектари лісових культур. Догляд лісу провели на площі 76,3 гектара, на 130 гектарах доповнили площі, де загинули молоді деревця. У наших нових теплицях на площі 0,04 гектара доглядаємо саджанці сосни, а в лісовому розсаднику на площі 0,18 гектара вирощуємо саджанці дуба звичайного.
Упродовж року багато зроблено для попередження лісових пожеж. Зокрема, проведено заходи із догляду за мінералізованими смугами довжиною 919 кілометрів, влаштовано нові смуги довжиною 693 кілометри. Це робиться для того, аби під час горіння трави в полях пожежа не перекинулася на ліс – його захищає переорана навколо лісових масивів (мінералізована) смуга. Регулярно проводимо роботи із благоустрою рекреаційних ділянок, які раніше були облаштовані нашими працівниками. Здійснюємо лісопатологічні обстеження. Варто зазначити, що на території нашого лісництва ми уже призупинили розповсюдження захворювання сосни внаслідок пошкодження верхівковим короїдом. Таких масових спалахів, як було в попередні роки, зараз не спостерігаємо, – зазначила пані Лариса.
Дякуємо Юрію Петровичу і Ларисі Іванівні за надану інформацію, колективу лісівників – за сумлінну працю і за допомогу ЗСУ. Вітаємо всіх із професійним святом і зичимо Перемоги над ворогом, багато щасливих років плідної праці у мирній Україні!
Підготувала Надія Панченко

Прокрутити вгору