Нагородження відданості: наш земляк Віталій Дем’янчук – приклад справжнього героїзму

Дружба на війні може перерости в найміцніше братерство, як це сталося з молодшим сержантом та майором, які не тільки вижили під обстрілом, але і стали «хрещеними» братами. Попри велику різницю у віці та військових званнях, ці два герої вижили у горнилі запеклих боїв та зберегли оптимізм.


Обидва воїни згадують бій на Бахмутському напрямку, де інстинкти і доведений до автоматизму механізм надання медичної допомоги переважили смерть.
Алгоритм, якого дотримувався молодший сержант Державної прикордонної служби Віталій Дем’янчук, – це чітко встановлені правила, що дають змогу врятувати пораненого, яких безпосередньо навчав своїх підлеглих майор Андрій Соломонюк. Сам Андрій повернутися на фронт уже не зможе, але обіцяє продовжити навчати новоприбулих солдат і ділитися своїм досвідом.
«Соломон» – такий у нього позивний – вдячний своєму «хрещеному» Віталію Дем’янчуку, який не тільки врятував його під час обстрілу, але й допомагав організувати евакуацію, незважаючи на власні контузії та поранення ноги.


За те, що відважно виконував бойове завдання, а також не покинув побратима, врятував, надав усю можливу під час артилерійського обстрілу допомогу, керівництво Державної Прикордонної служби представило молодшого сержанта Віталія Дем’янчука до нагороди. Це подання підтримав Президент України та нагородив його орденом Богдана Хмельницького третього ступеня. А майора Соломонюка – орденом «За мужність», тому що він пожертвував посадою начальника прикордонної застави і пішов із своїми хлопцями, яких навчав, на передову.


Сім’я Дем’янчуків теж докладає свою частку героїзму й патріотизму у спільну справу зміцнення держави, виховуючи вже трьох дітей і забезпечуючи затишок та спокій у родинному тилу. Зі сльозами гордості та надією на частіші зустрічі син Роман відстежує кожен крок свого тата-героя. А донечки з нетерпінням чекають, аби відчути його турботу і тепло.
Такі історії та героїчні вчинки українців є важливими прикладами відданості Україні й відваги, які неодмінно заслуговують на шану та вдячність.
Підготував Артем Поліщук.
Фото з сайту МВС

Прокрутити вгору