У Топорищах із почестями поховали учасника бойових дій Мирослава Висоцького

Помер внаслідок хвороби захисник України Мирослав Антонович Висоцький із Топорищ. Він – учасник АТО, учасник повномасштабної війни з російськими окупантами.
28 листопада відбулося поховання Героя.


Мирослав Висоцький народився 6 серпня 1974 року в Топорищах. Закінчив Топорищенську загальноосвітню школу в 1991 році. Проходив строкову армійську службу в Збройних силах України. Після служби працював разом із батьком трактористом у місцевому колгоспі.
Був одружений. Має донечку Наталію. Вона нині теж служить у Збройних силах України бойовим медиком. Перебуває на лінії зіткнення з російськими загарбниками на українському Донбасі. Служить інструктором із медичної підготовки. Для неї смерть батька – тяжка втрата.
Наш померлий захисник Мирослав Висоцький із березня 2014 року служив у складі Збройних сил України, захищав Батьківщину від окупантів в Антитерористичній операції в гарячих точках бойових зіткнень із ворогом в Луганській області.

Після демобілізації неодноразово проходив військові збори. За виконання навчальних завдань був нагороджений грамотами.
У цивільному житті працював на різних роботах у різних організаціях.
Після повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну в лютому 2022 року, Мирослав Висоцький знову пішов по мобілізації у складі в 95-тої окремої десантно-штурмової бригади захищати свою Батьківщину від ворогів. Воював на території Луганської і Донецької областей. Весь час перебував у гарячих точках бойових зіткнень. Зокрема Лиманський напрямок, Слов’янськ та інші. Отримав серйозну контузію. Та на довге лікування і реабілітацію не погодився – повернувся в стрій на передову, аби разом із побратимами бити ворога.


Проте тривале перебування в тяжких і небезпечних умовах війни, фізичні й нервові перевантаження, контузії далися взнаки. За станом здоров’я в серпні 2023 року він був демобілізований. Проходив лікування.
Та 26 листопада невблаганна смерть, що настала внаслідок хвороби, забрала Мирослава Антоновича Висоцького. Його душа полинула в Небо до побратимів, яких йому довелося втрачати на полях смертельних боїв.


Ми втратили справжнього патріота та мужнього захисника України.
Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати рідної, близької людини.
Під час заупокійного богослужіння священник сказав, що Мирослав був справжнім воїном і нашим захисником.


Поховали Захисника з усіма громадянськими і військовими почестями. Висловлюємо співчуття доньці Наталії та всім рідним. Хай добрий, світлий спомин про покійного учасника бойових дій стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, друзів, усіх, хто його знав, любив і шанував.
Підготувала Світлана Федоренко

Прокрутити вгору